Volg ons via
 
 
 

Willingen heeft zich bewezen als vakantiebestemming

Willingen | Het hele jaar door een afwisselende vakantie voor de hele familie

Willingen heeft zich bewezen als vakantiebestemming waar je het hele jaar terecht kunt.

Steeds meer Duitsers plannen de vakantie volgens het motto: „Waarom ver weg, wanneer het goede zo dichtbij is?“. De Duitsers hebben permanent zin in vakantie en dat wordt zelfs ieder jaar meer. Hoewel de duur per keer korter wordt, bleef de fascinatie voor vakanties ook in 2012 behouden.

In het totaal steeg de reisintensiteit van de Duitsers, voor het vierde opeenvolgende jaar, met 54 procent. Dit vermeldt de 29e Deutsche Tourismusanalyse van de BAT-Stiftung voor vragen naar de toekomst, waarvoor 4.000 Duitsers vanaf 14 jaar representatief werden bevraagd naar hun vakantiegedrag 2012 en hun vakantieplannen voor 2013.

Duitsland blijft  met afstand de meest populaire bestemming van de Duitsers. Tijdens het afgelopen seizoen brachten bijna twee op vijf burgers hun hoofdvakantie tussen Flensburg en Garmisch-Partenkirchen door. Ook de gemeente Willingen (Sauerland) profiteert van deze trend en kon zich in de laatste jaren steeds meer als vakantiebestemming voor het gehele jaar bewijzen en nieuwe gasten winnen.

Als wintersportplaats met een lange traditie is het aantal gasten tijdens het winterseizoen nog steeds dominant. Door de sneeuwkanonnen die enige jaren geleden werden geïnstalleerd, kunnen tijdens de wintermaanden bijna continu goede sneeuwcondities gegarandeerd worden. Deze zekerheid maakt een reis naar Willingen, ook als het maar een kort verblijf is, voor wintersportfans uit de naburige Nederlandse en Duitse regio’s aan Rijn en Ruhr, in de winter bijzonder aantrekkelijk. Het jaarlijkse wereldbeker skispringen op de Mühlenkopfschans in februari  is en blijft hèt hoogtepunt tijdens het winterseizoen.

Maar, Willingen is niet alleen tijdens de winter bij de gasten populair. Steeds meer vakantiegangers komen ook in het voorjaar, de zomer en de herfst naar het Upland. Het aantal overnachtingen in Willingen steeg tijdens de “warme seizoenen” in de afgelopen jaren gestaag. De gemeente Willingen volgt met een op beweging georiënteerd vakantieaanbod de trend voor familievakantie in Duitsland. Het is opmerkelijk, dat steeds meer vakantiegangers hun verblijf in Willingen online boeken. In 2012 kan in vergelijking met het jaar ervoor een toename van 23,7 procent worden genoteerd!

Sport sport sport

Het gebied in en om Willingen is een waar eldorado voor mountainbikefans. Ervaren downhillers staan bijv. pittige routes van de Ettelsberg tot in het dal ter beschikking. Beginners kunnen hun mogelijkheden op makkelijke routes testen en gevorderden kunnen hier helemaal lekker hun gang gaan. Jaarlijkse mega-evenementen in Willingen zijn het Bike-festival (14 t/m 16 juni 2013), de Mountainbike-German Open ( 9 t/m 11 augustus 2013) en de Willinger Bike Days (29 augustus t/m 1 september 2013).

Tevens vinden bij jong en oud ook e-bikes bijval. Boogschieten en beachvolleybal bieden nieuwe sportieve avonturen. De zomerrodelbaan en de avontuurlijke midgetgolfbaan bieden de hele familie dolle pret.

Maar, er is ook aan activiteiten voor regenachtige dagen gedacht. Het Lagune-Zwemparadijs met sauna-oase, glijbanen en buitenzwembad, de klimhal en het overdekte ijsstadion staan het gehele jaar door ter beschikking. Talrijke wellnessmogelijkheden in de hotels ronden dit aanbod af.

Vakantieprogramma’s

Tijdens de vakanties is er ieder jaar een extra programma voor kinderen. Bovendien krijgen families in deze tijd aantrekkelijke kortingen; bijv. met de Willinger Familienpass. Hiermee kan men voor maar EUR 43,- per persoon zeven dagen lang van een heel vakantieparadijs genieten. De Pass is verkrijgbaar bij de Willinger Tourist-Info op vertoning van de Sauerland Card / kuurkaart.

Tijdens de vakanties is het programma Family Adventure te gek. Hoogtepunt volgt na hoogtepunt en de kinderen vieren hun mooiste vakantie. Meer details op www.willingen.de of direct bij de Tourist-Info.

Wandelen

Een absoluut highlight zijn de talrijke wandelmogelijkheden die Willingen en omgeving bieden. Daarbij komen nog de door de gemeente georganiseerde evenementen met het thema wandelen. De Upländer Wandertag (15 september 2013), die steeds in september plaatsvindt, wordt jaarlijks uitstekend bezocht. Het wandelinformatiesysteem (WIS) van de Sauerlandse wandeldorpen biedt de wandelaars vooraf al de mogelijkheid, individuele rond- en afstandswandelingen te plannen en te printen of op het GPS-apparaat te downloaden. Meer informatie op www.bergwanderpark.de.

De bijzondere charme van dit gebied voor wandelaars is de combinatie van bos- en hoogheidelandschap. Bovendien worden de wandelroutes door de Sauerländer Gebirgsverein en vele vrijwillige actieve bewoners uit het Upland verzorgd en onderhouden. Vele bezienswaardigheden, zoals de uitzichttoren op de Ettelsberg en Dommel, het Kyrillpad, de bron van de Diemel, de Mühlenkopfschans en de leisteenmijn kunnen worden bewandeld en bezichtigd via de 64 km lange, langs de Uplangemeentes lopende Uplandsteig en via andere rondwandelroutes. Wandelaars met grotere ambities kunnen de door de gemeente Willingen lopende 154 km lange Rothaarsteig van Brilon naar Dillenburg bewandelen.

Geheel nieuw in Willingen is de 1e Duitse Winterwandeldag (19 t/m 23 januari 2014). Hier kunnen de gasten prachtige winterse wandelparadijzen op een heel bijzondere manier ontdekken. Wees gerust nieuwsgierig!

MeineCard Willingen+

Ook in de toekomst wil Willingen haar gasten vele attracties bieden en het hele jaar door met een grandioos aanbod overtuigen. Geheel volgens het motto:

“Willingen – alles wat ik wil”.

„Een bestemming in het middelgebergte moet in de interne competitie met anderen steeds iets beter zijn en met infrastructuur en goede producten de gasten enthousiast weten te maken”, zegt Ernst Kesper, manager van de Tourist-Info in Willingen. “Vanaf 1 april 2013 wordt een vakantie in Willingen nog aantrekkelijker, dan komt de nieuwe gastenkaart; de MeineCardWillingen+.

De kaart krijgt u vanaf 1 april 2013 bij de deelnemende accommodaties als cadeau bij aankomst. Op www.willingen.de/willingenplus vindt u een overzicht met de hotels en pensions die deelnemen.

Met de MeineCard Willingen+ kan men bijv. gratis gebruik maken van de Ettelsberg-gondellift of het Lagune-Zwemparadijs evenals vier andere zwemparadijzen. Ook het dierenpark of het Nationaalparkcentrum aan de Edersee, de zomerrodelbaan, midgetgolf of het maisdoolhof, om maar een paar attracties te noemen, die compleet gratis zijn met de gastenkaart.

Dagelijks kunnen de gasten uit meer dan 60 vakantieattracties kiezen. MeineCard Willingen+ opent ook de deuren van meer dan 10 musea, zo vaak als men wil. Kunstgalerijen, kunstverzamelingen met oude meesters, historische kastelen of bezoekersmijnen, maar ook een buitengewoon Curioseum behoren tot het aanbod.

Geweldig is ook, dat het gebruik van bus & trein (excl. Interregio, ICE en IC) in geheel Noord-Hessen binnen de NVV gratis is. MeineCard Willingen+ biedt vooral voor families enorme financiële voordelen, omdat een bezoek aan talrijke recreatiefaciliteiten vaak aan hoge kosten verbonden is. Een familie met twee kinderen spaart met de gastenkaart per dag en persoon rond EUR 200,-

Willingen overtuigt met gezondheids arrangementen – „Gezonde vakantie in Willingen“

Willingen biedt ook een overvloed aan mogelijkheden voor een gezonde en afwisselende vakantie. Mensen die heel bewust met hun gezondheid omgaan maar tevens van activiteiten als ook van rust willen genieten, vinden in Willingen een grote keuze aan gezondheids arrangementen. Het aanbod in Willingen bevat van een pelgrimstocht maken (alleen, of in de groep), via de arrangementen met het thema “Gezonde vakantie voor mantelzorgers” tot aan de wellness- en beautyarrangementen evenals preventie, kuur en Kneipp.

Alle informatie m.b.t. het thema „Gezonde vakantie in Willingen“ is geheel actueel op de nieuwe internetsite www.gesunderurlaub-willingen.de te vinden.

  • Meer informatie:
  • Am Hagen 10, D-34508 Willingen (Upland),

  • Tel. +49 (0)5632-9694353, Fax +49 (0)5632-9694395,

  • willingen@willingen.de, www.willingen.de


Afbeeldingen
  • willingen 1.jpg
  • willingen 2.jpg
  • willingen 3.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2133
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
willingen, de wintersport, skien in, sneeuw winterberg, appartement winterberg, sauerland vakantie
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.