Volg ons via
 
 
 

West-Nijlkoorts heerst in vakantielanden

West-Nijlkoorts in vakantielanden | Advies: gebruik muggenwerend middel Deet.

Vakantielanden in het zuiden, waaronder het gehele vasteland van Griekenland, de Povlakte in Italië en het zuidwesten van Turkije krijgen steeds meer te maken met de West-Nijlkoorts. Wanneer je bloeddonor bent en een vakantie in één van deze gebieden hebt doorgebracht, dan mag je na thuiskomst de eerste vier weken geen bloed geven.

De West-Nijlkoorts wordt veroorzaakt door het West-Nijlvirus. In de meeste gevallen wordt je er niet ziek van en merk je ook niet dat je besmet bent geraakt.Slechts 20 procent krijgt last van symptomen die aan griep doet denken en één procent wordt er echt ziek van. 

De ziekte wordt evenals knokkelkoorts en chikungunya overgebracht door besmette muggen. De bloedbanken in ons land zijn bang dat via het doneren van bloed het virus wordt overgedragen. Vakantiegangers die naar de genoemde gebieden afreizen kunnen een besmetting voorkomen door het muggenwerend middel DEET te gaan gebruiken.

Bron: Nu.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1861
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
west nijlkoorts, care plus deet, koorts, deet kopen, ors, symptomen koorts
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.