Volg ons via
 
 
 

Kwallenplaag Costa del Sol

Vakantiegangers Costa del Sol hebben last van groot aantal kwallen.

Vakantiegangers die het regenachtige weer in Nederland zijn ontvlucht en willen genieten van zon en strand aan de Costa del Sol hebben het geluk niet mee. De zee en stranden aan de Costa del Sol, met name rondom Malaga, worden momenteel geteisterd door een enorm grroot aantal kwallen. De hulpdiensten in het gebied hebben de handen vol aan het verzorgen van mensen die inmiddels een kwallenbeet te pakken hebben. Boosdoener is vooral de Pelagia Noctiluca, ofwel de Parelkwal. Deze soort heeft een diameter van 10 cm maar zijn tentakels kunnen wel tot 3 meter lang zijn.

Minder zeeschildpadden

Normaal gesproken worden de kwallen als delicatesse gezien door de zeeschildpadden. Echter, de populatie schildpadden neemt steeds verder af waardoor de kwallen vrij spel krijgen. Ook de hoge temperaturen van de laatste tijd, zijn één van de oorzaken van het grote aantal kwallen. Veel stranden zijn dicht en waar men nog wel in zee kan, wordt gevraagd om oplettenheid. De beet van de kwallen veroorzaakt een brandende pijn, de wond is rood en de jeuk is hevig. Wie toch wordt gebeten door de kwallen wordt aangeraden de wond niet te wassen met zoet water maar met zout water. 

Een nog beter advies is: Ga even naar de hulpdiensten om je te laten behandelen. Zolang de wind nog uit de 'verkeerde hoek' komt zal de kwallenplaag nog wel even aanhouden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2720
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
costa del sol vakantie, giftige kwallen, soorten kwallen, kwallen middellandse zee, weer costa del sol, spanje
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.