Volg ons via
 
 
 

Met het hele gezin de boer op met FarmCamps

FarmCamps Ook voor grootouders die hun kleinkinderen het leven op de boerderij willen laten zien en beleven..

Op stap met de boer, knuffelen met de dieren en kijken waar de melk nu echt vandaan komt: bij FarmCamps kan het allemaal. Deze zomer opent de nieuwe campingformule de eerste locaties op boerderijen verspreid door heel Nederland. Met FarmCamps logeer je als gezin in een comfortabele safaritent op het erf van een werkend boerenbedrijf.  De campings zijn kleinschalig en zo ingericht dat kinderen volop deel kunnen nemen aan het boerenleven.   

Op een FarmCamps camping gaat het boerenleven 24 uur per dag door. Kinderen krijgen een goed kijkje in de ‘boerenkeuken’ en leren spelenderwijs bijvoorbeeld dat chocolademelk niet van bruine koeien komt. Ze kunnen helpen bij de verzorging van de boerderijdieren en het boerengezin organiseert verschillende activiteiten waaraan kinderen kunnen meedoen. Daarnaast beleven kids volop avonturen in o.a. de Hooi Hooi Speelschuur en de Water Pret Weide. 

Bewegen en buiten spelen 

FarmCamps is een initiatief van Saskia de Wit, Saskia Poulissen en Alida Dorenbosch – alle drie moeder en ambitieus om hun idee succesvol te maken. De Wit: “Kamperen bij de boer kan al langer, wij richten ons met FarmCamps echter specifiek op gezinnen. Kinderen kunnen op onze campings naar hartelust op avontuur, terwijl ouders het gemak hebben van een kant-en-klare tent, net sanitair en op veel locaties ook een boerderijwinkel met tal van verse ingrediënten voor een lekkere maaltijd.”  

Dorenbosch: “Wij willen ieder kind in Nederland – samen met zijn familie- een weekend of midweek op een boerderij laten beleven. Niet alleen is dit een onvergetelijke ervaring, het is ook belangrijk dat kinderen kennismaken met het boerenleven. Wie weet anders straks nog waar ons eten vandaan komt?” Ze vult aan: "Het is algemeen bekend dat veel kinderen te weinig bewegen en buiten spelen. Op FarmCamps doen ze dat volop. Lekker spelen op het erf, dieren knuffelen en de boer helpen!"

Safaritent 

Met FarmCamps kun je een midweek of weekend bij de boer logeren, het hele seizoen door tegen dezelfde prijs. Overnachten doe je in een safaritent, waar je zowel binnen als buiten comfortabel met elkaar kunt zitten. Poulissen: "Je kunt zelf koken in de tent en je hebt een koelkastje tot je beschikking. Er is een afzonderlijk slaapgedeelte voor de kinderen en je kunt gebruik maken van je eigen toilet. In iedere tent is een grote speelkist aanwezig met zowel gezelschapsspelletjes als meer educatieve spellen. Alles is gericht op een leuke familievakantie!"

Variatie 

FarmCamps gaat dit jaar van start met vier à  vijf locaties, verspreid  door Nederland. De komende jaren wordt verdere uitbreiding gerealiseerd. Alle locaties zijn gevestigd bij een werkend boerenbedrijf, met een gastvrij boerengezin. FarmCamps streeft naar variatie in het aanbod. "Het doel is om locaties aan te bieden, die elk hun eigen bijzonderheden hebben. Denk aan een biologische boerderij met zowel dieren als een groentekwekerij, een melkveehouderij of een gecombineerd bedrijf met zowel koeien als paarden."

Boekingen 

Reserveren voor een midweek of weekend kan vanaf eind mei via www.farmcamps.nl.


Afbeeldingen
  • FC 1.jpg
  • FC 2.jpg
  • FC 3.jpg
  • FC 4.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1503
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
farmcamps, boerderij vakantie, camping, kamperen bij de boer, vakantie
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.