Volg ons via
 
 
 

Keulen, een heerlijke bestemming

Stedentrip Keulen | Grootste stad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft veel te bieden.

Op zo'n 2,5 uur rijden van Utrecht ligt een van de leukste steden van West-Duitsland: Keulen. Een prachtige bestemming voor een stedentrip. De stad staat vooral bekend om haar imposante kathedraal, wilde carnavals nachten en haar kerstmarkt, maar de grootste stad van de deelstaat Nordrijn-Westfalen heeft meer te bieden dan deze 3 beroemde attracties. 

Zonder twijfel is de Kölner Dom, de gotische kathedraal, dé bezienswaardigheid van de stad. Hoewel Keulen tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gebombardeerd, kwam de kathedraal redelijk ongeschonden uit de strijd en is het tegenwoordig absoluut het indrukwekkendste gebouw van de stad. De Dom is officieel uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed en is hét symbool van de stad. Het is mogelijk de linker toren van de kathedraal te beklimmen, zeker een flinke inspanning maar ook een echte aanrader want na 500 treden volgt een geweldige beloning: een prachtig uitzicht over de metropool aan de Rijn.

Keulen staat bekend om haar rijke geschiedenis, die maar liefst 2000 jaar terug gaat, en haar bijhorende cultureel erfgoed. Hoewel een groot deel van het centrum tijdens de oorlog werd verwoest zijn er nog genoeg oude bezienswaardigheden terug te vinden. Delen van de oude stadsmuur zijn nog te zien en onder het stadhuis bevindt zich een ruine van een Romeinse tempel. 

De stad wordt doorkruist door de Rijn, waarop populaire boottochten worden georganiseerd. Vanaf het water heeft men een prachtige blik op de indrukwekkende skyline van de stad. Aan de kant van de Altstadt loopt langs de rivier en deels door een park een mooie promenade waar het vooral in de lente en zomer heerlijk toeven is. 

Tijdens een bezoek aan Keulen mag het 'geboortehuis' van het Keulse water, de wereldberoemde Eau de Cologne, zeker niet gemist worden. In het geboortehuis bevindt zich een tentoonstelling  waar meer over de geschiedenis van het parfum geleerd kan worden. In de bijhorende winkel kunnen vanzelfsprekend passende souvenirs gekocht worden. 

Een intensieve dag sightseeing kan perfect worden afgesloten in een van de gezellige bierlokalen van de stad, waar het typische Keulse bier Kölsch zeker geprobeerd moet worden. 

Keulen is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg en in de stad en omgeving kan een ruim aanbod aan overnachtigingsmogelijkheden gevonden worden, van hotel tot bed&breakfast en van vakantiehuis tot pension.


Afbeeldingen
  • koln.jpg
  • keulen.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6805
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
keulen toerisme, keulen bezienswaardigheden, keulen shoppen, stedentrip keulen, stedentrip
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.