Volg ons via
 
 
 

Malariapil wordt niet geslikt

Malariapillen worden wel meegenomen maar niet geslikt.

Uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen en jet Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering blijkt dat ondanks een groeiend aantal reizigers naar malariagebieden het gebruik van malariapillen niet voldoende is. Ongeveer 50 procent van de Nederlanders die een bezoek brengen aan een gebied waar malaria voorkomt, slikt geen pillen ter voorkoming van deze ziekte. Malaria wordt ernstig onderschat, de reiziger is zich er niet goed van bewust dat het oplopen van malaria de dood tot gevolg kan hebben.

Volgens de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam nemen veel reizigers de pillen wel mee maar nemen ze deze pas in als ze al ziek zijn geworden. Ook komt het veel voor dat reizigers zich door mede-reizigers van het nemen van de pillen laten afpraten omdat deze volgens hen veel bijwerkingen hebben of gevaarlijk zijn.

Wie een bezoek brengt aan een gebied waar malaria voorkomt en de ziekte oploopt kan, zonder dat er een juiste behandeling volgt, al na enkele dagen komen te overlijden.

Bron: Tubantia


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2806
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
malaria verschijnselen, malariapillen, malaria symptomen, incubatietijd malaria
Gerelateerde artikelen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.