Volg ons via
 
 
 

Souvenirs als herinnering aan mooie vakantie

Een souvenir herinnert je terug aan een mooie vakantie.

Als je op vakantie bent wil je souvenirs meenemen. Hieronder staan de leukste spulletjes om mee naar huis te nemen.

1. Cubaanse sigaren

De lekkerste en beste sigaren komen uit Cuba. Ze worden gemaakt van tabak die tussen de groene heuvels van Pinar del Rio groeit. Wie kent niet het beeld van een oude Cubaanse vrouw met een dikke sigaar in haar mond.

2. Dode Zee zout

De Dode Zee in Israël bevat veel zout en mineralen (het meest ter wereld). Al sinds de tijd van de koningin van Sheba en Cleopatra worden de genezende kracht van het zout en de mineralen benut. Ook nu nog worden ze in huidverzorgingsproducten toegepast.

3. De Waterpijp

In Egypte koop je natuurlijk een waterpijp. De waterpijp hoort bij het straatbeeld. Je ziet ze niet alleen in de winkels maar ook in de cafeetjes waar je de mannen al pratend ziet lurken aan de waterpijp. De tabak is in veel smaken te krijgen.

4. Kruiden Zanzibar

De eilanden groep in de Indische Oceaan staat niet alleen bekend om de witte stranden, palmbomen en heerlijke temperatuur. Het is ook bekend om haar specerijen en kruiden zoals kaneel, vanille, peper, kruidnagel enz.

5. Goud uit Dubai

In Dubai kun je een tatoeage laten zetten van 24 karaat goud. Helaas blijft deze slechts tijdelijk zitten. Een duur souvenir dat in Dubai een ware rage is. Koop je liever een duurzaam aandenken kijk dan is in de souk, in Dubai blijft goud één van de beste koopjes.

6. Zilver uit Puerto Vallarte

In Mexico zijn de mooiste zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen te koop. Vroeger was zilver één van de meest kostbare edelmetalen. De Azteken gebruikten zilver om er voorwerpen voor hun erediensten van te maken.

7. Schnaps uit Oostenrijk

In Oostenrijk wordt na de maaltijd vaak een glaasje schnaps gedronken. In Oostenrijk zijn zo'n 20.000 privéstokerijen. De schnaps wordt gemaakt van abrikozen, lijsterbes, gentiaan of verschillende kruiden en heeft een alcoholpercentage van tenminste 32 procent.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1734
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
souvenirs, souvenir, souvenirs holland, souvenirs nederland, vakantie
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.