Volg ons via
 
 
 

Toerisme en Handicap in Bretagne

Bretange | Wel of geen handicap, voor iedereen een autonome en comfortabele vakantie.

Er is een nieuwe rubriek toegevoegd aan de website van Bretagne: “Bretagne met een handicap”: www.bretagne-vakantie.com/praktische-informatie/bretagne-met-een-handicap. 

Bretagne wenst alle toeristen even gemakkelijk te kunnen verwelkomen in haar regio, ongeacht of iemand wel of geen handicap heeft, zodat iedereen een autonome en comfortabele vakantie kan doorbrengen in deze regio. 

Label “Toerisme en Handicap”

In Frankrijk bestaat sinds 2001 het label “Tourisme et Handicap” met ondersteuning van het Ministerie van Toerisme. Het label kan worden toegekend voor één, twee, drie of vier handicaps (motorisch, visueel, auditief en geestelijk), en heeft als doelstelling professionals uit de toeristische sector te identificeren,  die hun vestiging of voorziening willen openstellen voor een groter publiek. 

Toegankelijk: een activiteit, restaurant en accommodatie

Inmiddels zijn er meer dan 100 labels uitgegeven aan professionals in de toeristische sector in Bretagne. Om de toerist de identificatie van deze professionals te vergemakkelijken, heeft de regio in februari 2011 vier folders uitgegeven (enkel in het Frans), verdeeld in de vier typen handicaps. Le Village Breton in Plouigneau, een museum over het Bretonse platteland tussen 1870 en 1970,  beschikt onder andere over een rolstoelhelling, een lift en aangepaste toiletten. De Camping Emeraude*** in Saint Briac sur Mer heeft een chalet en een mobilhome volledig aangepast aan personen met een handicap. In Rennes is Les Champs Libres, zowel het museum als het café, erkend met 3 labels: motorisch, visueel en geestelijk. 

Village Breton in Plouigneau
www.ecomusee.plouigneau.fr 

Camping Emeraude *** in Saint Briac sur Mer
www.camping-emeraude.com 

Les Champs Libres in Rennes
www.leschampslibres.fr


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2322
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bretange, vakantie in frankrijk, aangepaste vakantiehuis frankrijk, campings
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.