Volg ons via
 
 
 

Heidekoeien in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Heidekoeien Hoge Veluwe dragen bij aan herstel vegetatie

Sinds mei 2011 lopen er op het Deelense Veld in Het Nationale Park De Hoge Veluwe vijf heidekoeien (stieren). Deze dieren zijn door Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen beschikbaar gesteld aan het Park. Heidekoeien zijn een alternatief voor het plaggen in de natte terreinen van De Hoge Veluwe. De dieren moeten hier bijdragen aan het herstel van de vegetatie. 

Heidekoeien

Heidekoeien zijn vrijwel helemaal uit het Nederlandse landschap verdwenen. In 2006 besloot Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen daar verandering in te brengen. Met heidekoeien uit Denemarken heeft deze stichting een succesvol fokprogramma opgezet om de dieren terug te brengen in Nederland. De heidekoe is een kleine bonte koe, met kleine hoorns. De dieren zijn in staat te overleven in gebieden waar voedsel karig is, zoals schrale heidegebieden. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe begrazen de heidekoeien van 1 april tot 1 oktober het natte gebied op het Deelense Veld. De koeien brengen geen schade toe aan de flora en fauna op het Deelense Veld.

Na 1 oktober worden de dieren verplaatst naar een gebied ten zuiden van Ingang Hoenderloo. In de wintermaanden is er namelijk te weinig voedsel voor hen op het Deelense Veld te vinden.


Afbeeldingen
  • hogev.jpg
  • large_1314023728-262.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2050
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hoge veluwe, park hoge veluwe, boswandeling, fietsroute hoge veluwe
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.