Volg ons via
 
 
 

Overwinteren in Zuid Afrika

Zuid-Afrika | Zoek de zon op in de wintermaanden.

Genoeg van het gure typisch Hollandse winterweer? Zoek de zon op in Zuid-Afrika! Zuid-Afrika ligt aan de andere kant van de evenaar, wanneer het hier winter is, is het daar zomer. De perfecte reden om eens een bezoekje te brengen aan dit prachtige land. 

Het echte Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent een aantal grote toeristische trekpleisters. Velen bekijken wild in het Krugerpark, proeven wijn in Stellenbosch of wandelen door de bekende Drakensbergen. Stukken minder toeristisch is het Kingsriver Estate in de Robertson Wine Valley, vlakbij het victoriaanse stadje McGregor. Dit stukje echt Zuid-Afrika heeft het allemaal. Een viersterren guesthouse met restaurant, 35 hectare aan wijngaarden en prachtige wandelroutes waar je adelaars, steenbokken en bavianen kunt tegenkomen.  

Rust en avontuur

Aan zon geen gebrek in Zuid-Afrika. Extra lekker als je weet dat het in Nederland koud en grijs.. of zelfs wit is. Op het Kingsriver Estate is het heerlijk vertoeven met een goed boek onder een parasol, genietend van een van de heerlijke wijnen die op het estate worden gemaakt. Bezoek na het diner eens het amfitheater, hier worden met regelmaat jazzconcerten gegeven. Ontspan en kom volledig tot rust. Fijn even weg uit de Nederlandse drukte.Toch zijn er voor de liefhebber ook voldoende activiteiten te ondernemen. In de omgeving zijn bijvoorbeeld golfbanen en typisch Zuid-Afrikaanse markten. Maar je kunt er ook heerlijk paardrijden, paragliden, fietsen en hicken. Vind avontuur in de prachtige natuur van dit oeroude landschap waar de tijd lijkt stil te staan.  

Zuid-Afrika met een Hollands verhaal

Ontmoet Ruud de Clercq, de eigenaar van het estate. Hij is jarenlang directeur van de Efteling geweest en daarna was hij directeur-eigenaar van het Dolfinarium. Hij besloot in 2004 (was toen 63) om nog één keer in het diepe te springen en is naar Zuid-Afrika vertrokken, waar hij Kingsriver Estate in McGregor heeft gekocht en wijnboer werd. Hij heeft de afgelopen jaren gebruikt om de oude wijnboerderij op te knappen en kon zijn ervaring in het toerisme hier erg goed in gebruiken. 

Meer info: www.kingsriver-estate.com


Afbeeldingen
  • zuid afrika 1.jpg
  • zuid afrika 3.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Door: Redactie
Hits: 3754
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zuid afrika, overwinteren, overwinteren in zuid afrika, rondreis zuid afrika
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.