Volg ons via
 
 
 

Beste picknickplekken in Frankrijk

Frankrijk | Stokbrood en een lekker drankje op een heerlijke picknickplek

Het zomerse weer is ideaal om de picknickmand van zolder te halen en er lekker op uit gaan in de frisse buitenlucht. Een Franse picknick heb je zo samengesteld. Je koopt wat knapperige Franse stokbroodjes of rozijnenbrood, een paar kaasjes, vijgen, druiven, een worst of een patétje, een lekker flesje van het een of ander (vergeet de kurkentrekker niet...) en je bent klaar om te gaan picknicken.
 
Zoek een goed plekje in de zon, spreid je deken uit en genieten maar! Hoewel picknicken in Nederland heel gezellig kan zijn, biedt Frankrijk toch wel de meest uiteenlopende plekken waar je kunt genieten van een goedgevulde mand en goed gezelschap. Je kunt in la douce France bijna overal gaan picknicken, maar wij zetten de negen leukste picknickplekken, uiteenlopend van op een eiland, naast een waterval, in het duin of bij een vulkaan op een rijtje voor je.

La Grande Dune Du Pilat
La Grande Dune du Pilat, in Arcachon, is niet zo maar een duin. Deze duin is de grootste van Europa en is maar liefst 105 meter hoog, 500 meter breed en 2,7 kilometer lang. Het is het grootste natuurmonument in Europa en bestaat uit 60 miljoen m³ zand. Op de duin heb je een prachtig panorama, met een spectaculair uitzicht op de Banc d’Arguin. De Banc d’Arguin is een verzameling van zandbanken, die door de keringen van het getij en de stromingen van de wind steeds van vorm veranderen. Als je de duin afdaalt, kom je op een mooi strandje waar je gezellig kan picknicken. Tip: ga uit de wind zitten of neem een windschermpje mee. Voor meer informatie, klik hier.

Le Château de Rochebonne
Le Château de Rochebonne ligt in het hart van de Eyrieux vallei in de Ardèche. Het prachtige uitzicht strekt zich uit tot de Boutières en de Ardense bergen zoals de Gerbier-de-Jonc en de Mont-Mézenc. Hier vlakbij vind je ook de waterval van Rochebonne. Of je nu een plekje vindt onder een boom, of bij de rivier, de picknick zal je zeker smaken onder het genot van dit prachtige uitzicht. Tip: Zwemmen in de zijrivieren is heerlijk verfrissend op een warme zomerse dag. Voor meer informatie kun je hier  kijken.

Parc Des Etangs De Fouchy
Het vijverpark van Fouchy ligt op 10 minuten van het stadscentrum van het prachtige middeleeuwse Troyes, in het hart van de Champagne-Ardenne. Dit is de ideale plek om te wandelen en te picknicken met de hele familie. In dit  park is er ook een dierentuin voor diegenen die van dieren houden en een speelterrein voor de kleintjes. Tip: Na de picknick is het een must de kathedraal te bezichtigen.

Het Vulkaanpark in de Auvergne
De vulkanen in het hart van Frankrijk zijn zeer uniek in Europa. Deze slapende vulkanen zijn nog steeds één van de grootste natuurwonderen in Europa. Door de jaren heen en zover het oog reikt heeft er zich een ongerepte plantengroei ontwikkeld, waardoor je jezelf heel erg dicht bij de natuur voelt. Tussen de geur van de verse kruidige grashalmen is het heerlijk relaxen met een brietje en een slokje rode wijn. Wie een liefhebber is van geschiedenis en authenticiteit, moet zeker de charmante dorpjes aan de voet van de vulkanen bezoeken. In het pretpark Vulcania kan men terecht om wat meer te weten te komen over dit  natuurfenomeen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2139
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
frankrijk camping, campings in frankrijk, vakantiehuis frankrijk, picknickplek
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.