Volg ons via
 
 
 

Kaas en koffie wordt erg gemist tijdens vakantie

Een echt oer-Hollands ontbijt is, wat we in het buitenland vaak missen

Tijdens een vakantie in het buitenland wordt een broodje kaas en een kop koffie (of melk) erg gemist door de Nederlandse vakantieganger. Uit een wereldwijd onderzoek van boekingssite Hotels.com geeft 30 procent van de Nederlanders aan dat het oer-Hollandse ontbijt erg wordt gemist. Ongeveer de helft van de ondervraagden heeft weleens etenswaren meegenomen naar hun buitenlandse vakantiebestemming.
 
De echte Hollandse warme maaltijd of snacks worden niet als een gemis ervaren. Hiervoor brengt men graag een bezoek aan de plaatselijke restaurants. Bij de keuze van een vakantiebestemming wordt niet zozeer gelet op de lokale keuken. 
 
Dertig procent van de ondervraagden heeft weleens landen bezocht om te kunnen genieten van de lokale specialiteiten. Nederlanders zijn gek op de Italiaanse keuken en de Spaanse tapas. Wijn- en champagne liefhebbers gaan veelal naar Frankrijk.
 
Zo af en toe wordt ook weleens iets anders geprobeert. Krokodillenvlees en in Azië de gebakken sprinkhaan evenals de stierenballen in Spanje, worden door de Nederlandse vakantieganger beoordeeld op hun smaak. Of deze daarna ook op de Nederlandse tafel wordt geserveerd valt echter te betwijfelen.
 
Bron: Hotels.com

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1686
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vakantie, kaas kopen, koffie kopen, typisch holland, gezond ontbijt
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.