Volg ons via
 
 
 

Toeristische gids voor de Achterhoek

Niet voor niets is de Achterhoek uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland

Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft een nieuwe gids samengesteld met maar liefst 180 pagina's informatie over de Achterhoek. De streek, ten oosten van de rivier de IJssel, is voor zowel de rustzoekers als voor gezinnen met kinderen een gebied waar je toch zeker eens geweest moet zijn. Het platteland met zijn eeuwenoude loofbomen, de lieflijke dorpjes en fraaie historische stadjes maken deze streek tot een ideale plek om er even tussenuit te gaan. Hier kun je op verhaal komen.

Een fietstocht maken langs de statige boerderijen en imposante kastelen, niet voor niets is de Achterhoek uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Wie liever al wandelend het landschap verkent zijn er volop mogelijkheden om een wandelroute cq nordic walking route te volgen. Wie de streek vanuit de lucht wil bekijken kan dit doen middels een ballonvaart en wie houdt van varen kan n van de vele samengestelde kanoroute's volgen. Eveneens zijn er volop mogelijkheden voor paardrijden en het maken van een huifkartocht.
 

De dorpjes in de Achterhoek hebben volop bijzondere bezienswaardigheden, pittoreske kerkjes en voor de inwendige mens is er een groot aantal authentieke eetgelegenheden voor een lunch of een uitgebreide maaltijd.

De uitgebreide gids is te koop a. 3,95 bij alle VVV's en ANWB-winkels of is te bestellen via de website www.vvvachterhoek.nl.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1400
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsknooppunten achterhoek, vakantie achterhoek, fietsroute achterhoek, achterhoek
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.