Volg ons via
 
 
 

Spanje | Costa Blanca

Costa Blanca | De zon schijnt vrijwel altijd.

De Costa Blanca is te vinden in het zuidoosten van Spanje en heeft een kustlengte van circa 200 kilometer met veel zand-stranden. De kust wordt wit genoemd wegens de uitbundige amandelteelt in het verleden.

De zon schijnt meer dan 320 dagen per jaar en de lucht-vochtigheid is zeer laag.

Alicante heeft veel te bieden op cultureel gebied, maar heeft ook schitterende stranden en een bruisend nachtleven. Ook heeft Alicante een vliegveld.

Elche wordt omringd door meer dan 200.000 palmbomen. De palm grove is door Unesco als werelderfgoed verklaard. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het n van de bekendste badplaatsen in Europa.

Omdat de Costa Blanca (nog) niet wordt overspoeld met toeristen, is deze streek uitermate geschikt voor de 50-plusser. Er valt natuurlijk genoeg te zien en te beleven, maar het kent ook nog de rust en ruimte voor een ontspannen vakantie.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: ajniezink
Hits: 5107
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vakantie spanje, vakantie costa blanca, villa costa blanca, costa blanca weer, overwinteren costa blanca, spanje vakantiehuizen, spanje costa blanca
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.