Volg ons via
 
 
 

Kampeerauto van het Jaar 2011

Kampeerauto van het Jaar, de integraal van Adria – de Sonic I 700 SP

De nieuwe integraal van Adria – de Sonic I 700 SP – is uitgeroepen tot de Kampeerauto van het Jaar 2011. De uitslag van deze verkiezing werd bekendgemaakt tijdens de laatste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Camperaars van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) en andere consumenten bepaalden de uitslag.
 
De verkiezing werd voor de vierde keer gehouden en is een initiatief van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) en beursorganisatie VNU Exhibitions. De aanpak was dit keer anders. Andere jaren brachten alleen de beursbezoekers hun stem uit, dit keer waren er eveneens 37 teams camperspecialisten van de NKC bij de beoordeling betrokken. Hun mening woog voor vijftig procent mee in de uitslag. De specialisten baseerden hun oordeel op criteria als uitstraling, innovatie, praktische zaken en comfort.
 
Prijs-kwaliteit
Volgens de jury kenmerkt de Sonic zich door een goede prijs/kwaliteitverhouding, praktische ruimte-indeling en mooie afwerking. Met het hefbed boven de cabine werd de Adria-camper een complete integraal voor een betaalbare prijs genoemd. De prijs zal naar verwachting iets boven de 70.000 euro liggen bij de meest basale uitvoering.
 
Spiksplinternieuw
De Sonic is spiksplinternieuw en werd van eind augustus tot en met begin september voor het eerst getoond op de Caravan Salon in Düsseldorf. Hetzelfde prototype stond nu ook in Utrecht. Naar verwachting gaat de camper pas in mei 2011 in productie.
Eén bezoeker, die zijn stem op de winnende camper heeft uitgebracht, mag een week met Sonic op stap. Deze winnaar zal dus even geduld moeten hebben. Adria viel overigens voor de tweede keer in de prijzen. Bij de eerste verkiezing in 2007 won de fabrikant met de Coral Compact S 590 SP.
 
Forse toename campers
Het aantal campers in Nederland is in de afgelopen negen jaar ruimschoots verdrievoudigd, van bijna 20.000 in 2001 tot ongeveer 66.000 nu.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1769
Categorie: 
Kamperen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kampeerauto van het jaar, camper van het jaar, campers nieuw, camper huren
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.