Volg ons via
 
 
 

Kaapverdische Eilanden - Sal

Eiland Sal ademt nog het meest de Afrikaanse sfeer uit van alle Kaapverdische Eilanden

Voor de westkust van Afrika liggen de Kaapverdische Eilanden. Behorend tot deze voormalige Portugese kolonie is het eiland Sal. De naam is afgeleid van zout omdat hier vroeger zout werd gevonden. Het eiland Sal is erg in trek bij toeristen en watersporters vanwege de prachtige stranden. Het eiland ademt nog het meest de Afrikaanse sfeer uit van alle Kaapverdische Eilanden, door de vele muziek en kleurrijke markten.

Op het zuidelijkste puntje kom je terecht in het dorpje Santa Maria, een echt toeristenoord. Het dorp heeft zijn authentieke gebruiken niet verleerd en nog dagelijks zie je de vissers hun vangst binnenhalen. De straten met de vele felgekleurde huisjes met 's avonds op veel plekken en in kroegen live muziek, geeft dit dorp nog een echt Afrikaans tintje.

Voor de actieve vakantieganger is hier volop te doen. Met name kite- en surfsport is erg populair maar ook vissen en duiken wordt hier veel gedaan. Liever fietsen? Ook dat kan hier met een te huren fiets. En wist je dat de Kaapverdische Eilanden maar twee uurtjes verder vliegen is dan Tenerife?


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1210
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vakantie, kaapverdische eilanden weer, sal kaapverdie, kaapverdische eilanden vliegtijd
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.