Volg ons via
 
 
 

Noordwijk in de prijzen

Noordwijk | Als enige Nederlandse badplaats winnaar van de Quality Coast Award.

Noordwijk valt deze week volop in de prijzen. De gemeente is deze zomer als enige Nederlandse badplaats winnaar van de Quality Coast Award. Dit is de belangrijkste Europese prijs voor duurzaam kusttoerisme, uitgereikt door de vereniging Kust & Zee. Gisteravond ging er nóg een prijs naar Noordwijk: de award voor het beste Strandpaviljoen 2010 werd uitgereikt aan het Noordwijkse paviljoen Bries.

Quality Coast

De Quality Coast Award wordt sinds 2007 uitgereikt door een internationale jury aan kustplaatsen die bijzondere inspanningen leveren op het gebied van toerisme en milieuzorg, met behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed. Andere prijswinnaars zijn de eilandengroep Azoren, het Kroatische eiland Rab en de Franse badplaats Guéthary.

Strandpaviljoen 2010

Het Noordwijkse Strandpaviljoen Bries won de prijs door de warme uitstraling, goede service en het entertainment. Volgens de jury hebben de eigenaren aan alles gedacht. Daardoor is Bries in korte tijd uitgegroeid tot een begrip aan de kust en een voorbeeld voor veel andere strandpaviljoenhouders. In de jury zat o.a. Rob Geus (SBS presentator van o.a. de Smaakpolitie). De verkiezingen worden georganiseerd om de paviljoens langs de Nederlandse kust te promoten en de paviljoens te belonen die hun bedrijfsvoering op verschillende gebieden hebben geprofessionaliseerd. De verkiezingen zijn een gezamenlijk initiatief van Strand Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en Nederland Schoon.

Beloond voor inspanning

Noordwijk is erg verheugd over de prijzen. “We worden beloond voor jarenlange inspanning”, aldus Lars Flinkerbusch, Directeur Noordwijk Marketing. “Wat er de laatste jaren in Noordwijk gebeurt is echt ongelooflijk. Dit heeft onder meer te maken met het kustversterkingproject dat in 2008 plaats heeft gevonden”. Noordwijk heeft bijvoorbeeld als eerste badplaats de kustlijn versterkt. Gekozen werd voor een zeewaartse oplossing, waarbij de duinen werden verbreed en de zeebodem verhoogd met behulp van zandsuppleties. Onder het bestaande duin wordt de zogenaamde ‘dijk in duin’ aangelegd. Resultaat: een veiligere kust met volop mogelijkheden voor wandelpromenades, uitkijkposten en permanente Strandpaviljoens.

Voorop in strandtrends

Flinkerbusch geeft aan dat Noordwijk voorop loopt op het gebied van strandtrends. “We voldoen niet alleen aan alle strenge eisen. We gaan vaak nog een stap verder. Een gratis strandpendelbus met gratis parkeergelegenheid, een strandbibliotheek, volop stranddouches, de Blauwe Vlag en volop voorzieningen voor minder validen. Dit jaar zijn er vier strandpaviljoens gebouwd die in de winter zullen blijven staan. Dus ook na het zomerseizoen volop genieten op het strand.”


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1124
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
noordwijk badplaats, noordwijk strand, strand noordwijk, noordwijk winkels
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.