Volg ons via
 
 
 

Wild wandelen in Oostenrijkse wandeldorpen

Wild wandelen | Allernieuwste vorm van wandelen in de Oostenrijkse wandeldorpen

Wild wandelen. Oftewel de gebaande paden verlaten, de natuur ontdekken en geheel afhankelijk zijn van je eigen intuïtie en capaciteiten. Dat is de allernieuwste vorm van wandelen in de Oostenrijkse wandeldorpen (Österreichs Wanderdörfer).

Wat gebeurt er als men tijdens het wandelen de gebaande paden verlaat? Dan worden stap voor stap nieuwe onbekende wegen ontdekt en wordt men een met de natuur. Wild wandelen is een verrassend, avontuurlijk en bevrijdend alternatief voor het gebruikelijke traditionele wandelen op uitgezette routes.
 
Het betekent wandelen zonder aangegeven routes of paden door onaangetaste dalen en kloven. Alleen de start en het eindpunt worden aangegeven, de route door de wildernis wordt geheel zelf bepaald. De wandelaar beweegt zich geheel op eigen verantwoording door de wildernis en is afhankelijk van capaciteiten als behendigheid, intuïtie, goed evenwichtsgevoel, goede lichamelijke conditie en een perfect richtingsgevoel.
 

Deze nieuwe en tegelijkertijd oude vorm van verbondenheid met de natuur kan onder andere in het Oostenrijkse wandeldorp Soboth an der Koralpen beleefd worden, een van de zuidelijkste bestemmingen van de Oostenrijkse wandeldorpen in Steiermark.
Hier wordt tijdens het wild wandelen de romantische omgeving langs de Feistritzbach en de Krumbach ontdekt. Een afgestemd arrangement kan in juli van zondag tot en met woensdag geboekt worden. Meer informatie is te vinden op www.soboth.at.
 
Meer van deze „wild wandelroutes“ van de Oostenrijkse wandeldorpen zullen in 2010 tot stand komen, door middel van landkaarten die opgemaakt zijn en gecertificeerd worden door de Oostenrijkse vereniging van wandelkeurmerken.
 
Meer informatie:
Österreichs Wanderdörfer
Unterwollanigerstrasse 53
9500 Villach
 
E-Mail: office@wanderdoerfer.at
Internet: www.wandern-in-oesterreich.at
 
Bron: Oostenrijks Toeristenburo

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1703
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oostenrijk bezienswaardigheden, oostenrijk camping, oostenrijk vignet, wandelen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.