Volg ons via
 
 
 

Istrische olijfolie bejubeld en bekroond

Istrië laat glorieuze tijden weer herleven

Olijfolie uit Istrië was in de Romeinse tijd de meest voortreffelijke olijfolie in vergelijking met de andere olijfoliën.

Istrië wil ook nu weer een grote naam verwerven op dit gebied. De omstandigheden hiervoor zijn uitmuntend te noemen. Het klimaat is zeer gunstig, de bodemstructuur en de ligging zijn ideaal. Daarnaast heeft men voldoende kennis en gekwalificeerd personeel in eigen land om dit tot een succes te maken.

Olijfoliebijbel

En dat men van succes verzekerd kan zijn bewijst het aantal vermeldingen van Istrische olijfolie in de olijfoliebijbel  ‘l’Extravergine’. De kwaliteit van de Istrische olijfolie wordt zeer hoog beoordeeld. Istrië heeft na Toscane de meeste top-olijfolie producenten ter wereld, per vierkante kilometer.

Olijfolie routes

Bij sommige olijfolie producenten kan men een rondleiding nemen. Meestal zijn dit de kleinere familiebedrijven waar ook de mogelijkheid wordt gegeven om de verschillende oliën te proeven. En.. hoe je dit het beste kunt proeven. Het hele proces van de productie wordt uitvoerig uitgelegd en bekeken. Alle info is te vinden vinden op www.istria-gourmet.com

Meer algemene toeristische informatie over Istrië kun je vinden op www.istra.hr


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1503
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
istrie bezienswaardigheden, kroatie, istrie stranden, istrie olijfolie
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.