Volg ons via
 
 
 

Caravan eerst keuren, dan op pad

Voordat je op pad gaat met de caravan is een keuring erg belangrijk

Inspecteurs van de Bovag hebben (2010) bij meer dan 100 caravans een controle gedaan op onderhoud en veiligheid. De controleurs kwamen bij meer dan 75 caravans een gasslang tegen die ouder was dan vier jaar. Wanneer een gasslang vier jaar of ouder is dan kunnen er scheurtjes ontstaan met het risico van lekken. Caravan-bezitters kunnen zelf heel gemakkelijk hun oranje gasslang controleren want de productiedatum staat op de slang vermeld. Wanneer je hier vier jaar bij optelt, dan weet je of de slang aan vernieuwing toe is. Een nieuwe slang kost tussen de € 5 en € 10 euro. Voor dat bedrag ga je uiteraard geen risico nemen.
 
Omdat een caravan (normaal gesproken) veel in de zon staat, kun je zien dat de banden aan de buitenkant meer zijn uitgedroogd. De banden van een caravan behoren na zes jaar te worden vervangen. Deze norm wordt ook door de verzekeringsmaatschappijen gehanteerd. De inspecteurs van de Bovag zijn van mening dat veel bezitters van een caravan, niet of te weinig onderhoud laten doen aan de caravan of kampeerwagen. Onderhoud-en keuring door een Bovag caravanbedrijf wordt sterk aangeraden alvorens men "op pad" gaat.
 
Bron: Bovag

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2428
Categorie: 
Kamperen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
caravan keuren anwb, caravan keuring verplicht, keuren caravan
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.