Volg ons via
 
 
 

Onvoldoende beschermd op reis

Teveel Nederlanders gaan nog steeds onbeschermd op reis

Uit het jaarlijkse 'Schiphol-onderzoek' dat op de vakdag van de Vakantiebeurs werd gepresenteerd blijkt dat nog steeds teveel Nederlanders, niet goed beschermd aan hun verre reis beginnen. Van elke tien reizigers zijn er twee, die geen middelen tegen malaria bij zich hebben en zelfs vier op de tien zijn niet beschermd tegen hepatitis-A.

Met name landen als bijvoorbeeld Gambia, vallen in het rijtje met een uitzonderlijk hoog risico als het gaat om malaria. Jaarlijks vertrekken nog altijd veel Nederlanders naar Gambia terwijl ze onvoldoende op de hoogte zijn van de gezondheidsrisico's. Ook voor landen als Turkije wordt een inenting tegen hepatitis-A aanbevolen. Reizigers die een chronische ziekte hebben doen er bovendien goed aan, zich voor vertrek goed te laten voorlichten omdat hun weerstand tegen een infectie toch al minder is, of door de ziekte of door het gebruik van medicijnen.

Neem in geval van twijfel altijd eerst kontakt op met de plaatselijke GGD, of kijk op de websites van www.gezondopreis.nl en/of www.lcr.nl 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1720
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
malaria, gezond op reis, vaccinaties ggd, vaccinaties wel of niet
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.