Volg ons via
 
 
 

East Midlands mekka van kunst en cultuur

East Midlands | Beste aanbod in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen

De East Midlands is ‘het grootste mekka voor kunst en cultuurliefhebbers in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen’. Dit zegt de Duitse KunstZeitung, een toonaangevend blad dat kritisch bericht over tentoonstellingen en evenementen overal in Europa.

Het predicaat is een belangrijke opsteker voor deze postindustriële regio. Met zijn geschiedenis in de mijnbouw en textiel, heeft de East Midlands zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Met behoud van de historische landelijkheid waar de tijd al eeuwen lijkt stil te staan, veranderde het gebied de afgelopen 5 jaar in een dynamische en creatieve regio. De bouw of ingrijpende renovatie van acht kunstcentra van wereldklasse, maakt de op drie na grootste regio in het Verenigd Koninkrijk nu ook een internationale bestemming.

Dankzij enorme investeringen kent elk van de zes graafschappen nu ‘state of the art’ centra met een fantastisch kunst- en cultuuraanbod. Meest recentelijk opende het Nottingham Contemporary, een van de grootste centra voor hedendaagse kunst in het VK. Voor het eerst sinds 1970 is hier een unieke tentoonstelling te zien van het vroege werk van David Hockney, de bekendste Engelse vertegenwoordiger van de popart. In de expositie van zijn werk tussen 1960 en 1968 ontbreekt het iconische schilderij A Bigger Splash uiteraard niet.

Naast de investering in gebouwen is ook veel geld gegaan naar theaters, galeries, festivals, evenementenorganisatoren en individuele artiesten. Al met al krijgen inwoners en bezoekers van de East Midlands meer dan ooit de gelegenheid te genieten van de top in kunst en cultuur. Het beste aanbod in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen. Op de website www.discovereastmidlands.nl vindt u een evenementenkalender, algemene toeristische informatie over de regio en het aanbod aan accommodaties, die online geboekt kunnen worden.

Goed bereikbaar
De East Midlands is makkelijk te bereiken met het vliegtuig.
Meer info: www.discovereastmidlands.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1369
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
east midlands pes, east midlands departures, east midlands trains
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.