Volg ons via
 
 
 

Bijzonder overnachten in de provincie Utrecht

Provincie Utrecht heeft bezoeker veel te bieden: één dag is tekort

  • Boekje ‘Bijzonder overnachten in de provincie Utrecht’ wordt tijdens Vakantiebeurs verspreid
  • Provincie Utrecht heeft bezoeker veel te bieden: één dag is tekort
  • Boeken van arrangementen rechtstreeks bij desbetreffende locaties

Tijdens de aanstaande Vakantiebeurs zal Utrecht Toerisme & Recreatie (UTR) het boekje ‘Bijzonder overnachten in de provincie Utrecht’ verspreiden. In dit boekje zijn naast zeven overnachtinglocaties ook verschillende arrangementen opgenomen om de provincie Utrecht (nog) beter te leren kennen. De locaties die vermeld staan in het boekje liggen verspreid over de provincie en laten stuk voor stuk de diversiteit van dit gebied zien.

Wie de drukte van de stad wil ontvluchten kan tot rust komen in een originele hooiberghut op boerderijcamping Demmerik in Vinkeveen. Deze camping ligt in een landelijke omgeving en is een ideaal startpunt voor het maken van wandel- en fietstochten door de polder en langs de Vinkeveense Plassen.

Een overnachting in een liniehut bij De Boerenstee in Woudenberg is een onvergetelijke ervaring. De liniehutten staan model voor de bunkers die in de nabij liggende Grebbelinie te vinden zijn. Wel is het comfort en de sfeer in de liniehut is een stuk aangenamer dan in een bunker. Bij een verblijf bij De Boerenstee hoort een rondleiding over De Liniedijk onder leiding van een gids. Halverwege de rondleiding kom je bij Hoeve De Beek waar de tentoonstelling 'De Grebbelinie in het vizier' te zien is.

Avontuurlijk overnachten kan bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein. Hier kun je overnachten op een kampeervlot. Bij verblijf is een vierpersoons Canadese kano inbegrepen. Hiermee kan in een uurtje naar de stadsgrachten van het historische IJsselstein worden gevaren. Natuurlijk kan de uitgestrekte weidse polder van de Lopikerwaard ook per fiets of te voet worden verkend.

Boerderij Hazenveld in Kockengen is het juiste adres voor een verblijf met het gezin. Voor kinderen zijn er op deze boerderij voldoende activiteiten, maar ook een bezoek aan Kasteel de Haar mag niet ontbreken tijdens een overnachting in Kockengen.

Even buiten de stad Utrecht ligt Bed & Breakfast Het Koningsbed. Kijk uit over de weiden en het bos, geniet van een drankje en een goed boek op het terras of in de ruime tuin, neem een heerlijk bad met uitzicht op de sterren in de luxe suite en ruik de geur van het bijzondere hout waarvan de kamerinrichting is gemaakt. Het Koningsbed is een prima uitvalsbasis voor een fietstocht door de mooie omgeving van Utrecht of om een museum te bezoeken in deze stad.

Amersfoort

De historische stad Amersfoort heeft naast een groot aanbod aan musea ook een ruime keuze aan winkels . Bij Logies de Tabaksplant – in het centrum van de stad – kan op een bijzondere manier worden overnacht. De Tabaksplant heeft een rijke historie. Vroeger werd hier snuiftabak gemaakt. Op de zolder van het pand is zelfs de oorspronkelijke hijsinstallatie nog te zien. Logies de Tabaksplant onderscheidt zich van andere hotels door de informele sfeer en de bijzondere inrichting. Alle kamers zijn anders. Achter het pand ligt een mooie, besloten binnentuin  met diverse terrassen. Hier kun je genieten van de rust in de binnenstad.

Op zoek naar een historische locatie midden in de natuur? Vanaf Landgoed Zuylestein kunnen fiets –en wandeltochten door de bosrijke omgeving worden gemaakt. De kamers zijn voorzien van authentieke kasteelmeubels. Na een uitgebreid landgoedontbijt is het zeker de moeite waard een wandeling door de renaissance tuin te maken.

Voor informatie, beschikbaarheid en het boeken van de arrangementen kan contact worden opgenomen met de desbetreffende locatie.

Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten in de provincie Utrecht op  www.UtrechtYourWay.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2582
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
utrecht dagje uit, uit in utrecht, utrecht nieuws, uitjes utrecht, uit agenda utrecht, fietsroute utrecht
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.