Volg ons via
 
 
 

Italie - Culinaire wandelreis in het hart van Pimonte

Met natuurlijk Reizen kunt u op een unieke manier kennis maken met de Italiaanse keuken, de natuur en de gastvrijheid van de bevolking.

Wandelen en genieten van mooie natuur en (h)eerlijke streekgerechten!

Met natuurlijk Reizen kunt u op een unieke manier kennis maken met de Italiaanse keuken, de natuur en de gastvrijheid van de bevolking. Deze reis staat deels in het teken van de Slow Food beweging (de Slow Food beweging zet zich af tegen de zogenaamde fastfood en beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden). Op culinair gebied klopt het hart van de regionale keuken in de Langhe, een prachtige streek waar het landschap nog kleinschalig is. Een ruime variatie aan lokale producten en eeuwenoude tradities maken de streek tot een genot voor gastronomische fijnproevers.

Wereldberoemde wijnen, olijfolie en kaas worden hier nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Het gebied is beroemd om de perziken, peren en groentes, zoals de vierkante rode pepers van Motta di Costigliole d'Asti, prei uit Cervere, kleine uien afkomstig uit Ivrea, asperges uit Santena en kardoenen uit Nizza Monferrato. Gedipt in bagnacaoda, een saus gemaakt van knoflook, ansjovis en olie zijn deze vergeten groenten een ware delicatesse. De koning van de regionale keuken en Italis trots op culinair gebied is de witte truffel.

In de lente zorgt de witte bloesem van de in bloei staande peren- en kersenbomen samen met de roze perzikbloesem en de ontluikende wijnstokken voor een kleurrijke aanblik. Groene asperges en vergeten groenten als kardoen worden nog volop gekweekt. In de zomer zijn het de aardbeienvelden en de bijenhouderij die de aandacht trekken. Vooral de acaciahoning en de sterke honing met de smaak van hazelnoot worden zeer gewaardeerd. De herfst is de tijd van het grote oogsten: druiven, olijven, paddenstoelen en natuurlijk hazelnoten.

Wij starten deze reis met een bezoek aan de Universiteit van de Smaak waar een beroemde wijnbank wordt bezocht. In deze wijnbank liggen honderden wijnen opgeslagen die de karakteristieke smaak van de Italiaanse wijn moeten waarborgen. Vervolgens kunt u truffels zoeken met de enige truffelprofessor ter wereld. Samen met zijn hond laat hij de fijne kneepjes van het vak zien. Verder wandelt u over eeuwenoude paden die gebruikt werden voor de aan- en afvoer van zout, honing en specerijen naar alle steden in Pimonte. De reis eindigt bij een familie die samen met de Universiteit een olijfboomgaard heeft opgezet; vrijwel alle olijfboomsoorten uit Itali zijn er te vinden. U zult hier n van de lekkerste olijfolin ter wereld gaan proeven!

Tijdens de reis wordt er overnacht in zogenaamde "agriturismo's". Dit zijn comfortabele en sfeervolle vakantieverblijven op een landgoed of boerderij vaak midden in een wijngaard of de graanvelden. Het zijn landgoederen en boerderijen die nog altijd in bedrijf zijn.

Meer informatie is te vinden op www.natuurlijkreizen.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Natuurlijk
Hits: 2478
Categorie: 
Buitenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelvakantie italie, vakantie in pimonte, vakantie in italie
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.