Volg ons via
 
 
 

Kampen, een bezoek waard

Kampen | Honderden monumenten en bezienswaardigheden.

Dat de stad Kampen al in het jaar 1200 bestond is zeker maar in welk jaar de stad nu eigenlijk precies is ontstaan is niet duidelijk. In de 13e eeuw heeft Kampen een enorme ontwikkeling doorgemaakt en werd daardoor één van de machtigste handelssteden van de Lage Landen. De stad sloot zich in 1440 aan bij de Hanze, een machtig handelsverbond en tijdens een rondwandeling door de stad zie je dan ook overal de sporen van dit glorieus verleden. De rijke cultuurhistorie van de stad biedt bezoekers honderden monumenten en bezienswaardigheden.

Maar liefst 537 monumentale gebouwen zijn aangewezen als rijksmonument. Daarnaast zijn er nog 331 gemeentelijke monumenten te vinden. De binnenstad van Kampen is aangewezen als beschermd stadsgezicht. Ook voor de kunst- en cultuurliefhebber heeft Kampen veel te bieden. Aan de IJsselkade vindt je de voormalige synagoge met de gemeentelijke expositieruimte. In een beschermd rijksmonument is de fraaie Stadsgehoorzaal en het Centrum voor Kunsteducatie ( Quintus) ondergebracht.

Het Gemeentearchief met een zeer belangrijk Middeleeuws archief behoort tot de belangrijkste van ons land. Voorts kan men in Kampen een bezoek brengen aan het Ikonenmuseum, Tabaksmuseum of de Museumboerderij. De indrukwekkende historische collectie van het Stedelijk Museum wordt ondergebracht in het monumentale Oude- en Nieuwe Raadhuis. Veel van alle bezienswaardigheden in Kampen liggen op loopafstand van elkaar in de historische stadskern.

Kampen leent zich uitstekend voor een stadswandeling met of zonder gids maar ook per fiets is Kampen en het buitengebied de moeite waard om te verkennen. De VVV heeft verschillende mooie routes beschikbaar. De meeste routes zijn zo rond de 20 a 25 km. In het buitengebied ligt het fietsknooppuntensysteem. De VVV in Kampen helpt je graag op weg om deze prachtige historische stad aan de IJssel te verkennen.

Zie ook:  Klik Hier               Bron: Gemeente Kampen


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
H. Korf (Gast)
Geplaatst op 23-07-2018 om 22:19

Goedendag,

Wij houden 8 September met 70 pers. een Reunie, wij komen dan met de boot voor de middag aan in Kampen, nu moeten we nog een invulling hebben van 3 uur, kunt u ons wat tips geven (en prijzen)  het zijn 50 plussers.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5315
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kampen, hanzestad kampen, stadswandeling kampen, kampen vvv, kampen nieuws
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.