Volg ons via
 
 
 

Bed & Breakfast, altijd verrassend

Bed en Breakfast | Vrijwel altijd een aangename verrassing

De laatste jaren is het aanbod van Bed & Breakfast adressen in Nederland sterk uitgebreid. Veel mensen, met name wandelaars en fietsers, maken gebruik van een bed & breakfast voor één of meerdere nachten. Uit zo'n 4500 adressen kan tegenwoordig een keus worden gemaakt. Zo kan men op een luxueuze manier de nacht doorbrengen maar ook is het mogelijk om te kiezen voor een eenvoudige slaapgelegenheid met ontbijt wat natuurlijk ook zijn charmes met zich meebrengt. In veel gevallen wordt de ochtend begonnen met een, door de eigenaar uitgebreid verzorgd ontbijt.

Hoewel de keus voor een bed & breakfast de laatste jaren steeds groter wordt ligt de oorsprong ervan toch al meer dan 100 jaar terug. In de tijd dat reizigers door het land trokken kozen zij onderweg vaak voor een aangeboden slaapplaats. In Duitsland kennen we de bed & breakfast onder de naam Gästezimmer en in Frankrijk vinden we deze als we de aanwijzing Chambre D'Hôtes volgen.

Net als het aantal sterren dat de kwaliteit en luxe van hotels weergeeft bestaat er sinds 2007 ook voor bed & breakfast een classificatiesysteem.  Wekelijks trekken er mensen op uit die een nacht, als mysterieguest, doorbrengen in een bed & breakfast om zo de locatie ongemerkt te toetsen. Tezamen met de beoordelingen van de gasten en hun eigen ervaring, wordt op deze wijze een puntenbeoordeling gemaakt welke leidt tot een bepaalde classificatie. Bij bed & breakfast wordt dit weergegeven middels het aantal tulpen dat men heeft verdiend. Het hoogst te verdienen aantal is 5 tulpen, welke dan o.a. staan voor de ligging, de gastvrijheid op hoog niveau, luxe en een uitgebreid ontbijt.

In 2009 werd tot beste B & B uitgeroepen, La Gourmandise in het Limburgse Bemelen. Hun bed & breakfast werd door zowel gasten als de onafhankelijke stichting zodanig beoordeeld dat het beloond werd met 5 tulpen.

Op de website www.bedenbreakfast.nl is meer nadere informatie te vinden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3410
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
b&b, bed&breakfast, bed & breakfast amsterdam , bed en breakfast kust, amsterdam bed breakfast,
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.