Volg ons via
 
 
 

IJsselstein

In het historische centrum van de Baroniestad IJsselstein waant u zich in de Middeleeuwen

In het historische centrum van de Baroniestad IJsselstein waant u zich in de Middeleeuwen. De historische binnenstad dateert van het begin van de 14e eeuw en heeft een roemrucht verleden. In de 13e eeuw liet Gijsbrecht van Amstel een kasteel bouwen, waar nu nog de kasteeltoren van over is gebleven. De binnenstad is uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht en wordt omgeven door de vestinggracht en een deel van de stadsmuren. Het Stadsmuseum herbergt veel informatie over deze historisch interessante binnenstad IJsselstein. Het is een prima startpunt om deze zeer boeiende stad te ontdekken en veel kennis te vergaren. Daarnaast bezit IJsselstein vele historische bijzonderheden die zeker een bezoek waard zijn.

Stadsmuseum IJsselstein

In het Stadsmuseum van IJsselstein (www.stadsmuseum.nl) komt de oude geschiedenis van de stad tot leven, voor jong en oud. Ook worden er bijzondere wisseltentoonstellingen en exposities gehouden rondom historie en kunst.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1404
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stadsmuseum ijsselstein, stadswaag ijsselstein, kastelen
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.