Volg ons via
 
 
 

Het Stift in Weerselo

Het Stift | Beschermd dorpsgezicht in Twentse gemeente Dinkelland

Ten westen van de Twentse gemeente Weerselo ligt, Het Stift. Duizenden toeristen brengen ieder jaar een bezoek aan dit beschermd dorpsgezicht in de Twentse gemeente Dinkelland. Het is een zeer bijzonder stukje Nederland waar je in alle rust kunt wandelen langs unieke gebouwen. In het jaar 1140 liet ridder Hugo van Buren Het Stift uitgroeien tot een Benedictijnenklooster voor mannen en vrouwen. Jaren later werd het een klooster voor ongehuwde dames van adel.

In 1932 heeft er een grote restauratie plaats gevonden en in 1974 werden alle Stiftshuizen die in 1800 waren afgebroken, opnieuw weer opgebouwd op hun oude funderingen naar de originele tekeningen uit omstreeks 1750.

Als bezoeker van Het Stift kun je deelnemen aan één van de rondleidingen die er worden georganiseerd. Het Stift is een uniek stukje Nederland en geeft een goed beeld van vroeger en nu. En geniet van een kopje koffie onder de eeuwenoude bomen. Meer info: www.hetstift.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2150
Categorie: 
Binnenland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stiftskerk, stift klooster, stift weerselo concerten, openingstijden het stift weerselo
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.