Volg ons via
 
 
 

Nieuw kampeerautoterrein in Westende

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kampeerautotoeristen kunnen nu ook terecht op een gloednieuw kampeerautoterrein in Westende (B). Het terrein is gerealiseerd met de steun van Toerisme Vlaanderen en wordt uitgebaat door de aangrenzende Kompas Camping. De kampeerautotoerist vindt er een veilige en comfortabele stek om er voor een beperkte periode te overnachten.

Reizen met de kampeerauto (mobilhome, zwerfwagen, camper) behoort tot de snelst groeiende vormen van kampeertoerisme. Tussen 2000 en 2005 noteerde men een stijging van maar liefst 50%. Deze trend doet zich in heel Europa voor, met het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië als absolute toppers in de groei. Op 31 maart 2009 bedroeg het exacte aantal ingeschreven kampeerauto's 34.586.

Omdat de vraag naar specifieke plaatsen voor kampeerauto's jaarlijks toeneemt, keurde de Vlaamse Regering in 2003 al een wijziging van het decreet op de openluchtrecreatieve verblijven goed. Het kampeerautotoerisme groeide echter veel sneller dan het aantal voorziene kampeerplaatsen. De Vlaamse regering paste daarom in 2006 het kampeerpremiebesluit aan zodat zowel gemeenten als particulieren bij de aanleg van een kampeerautoterrein financiële steun konden ontvangen via Toerisme Vlaanderen.

In 2007 liet Toerisme Vlaanderen, in nauw overleg met alle actoren, een studie uitvoeren om de resterende knelpunten over het kampeerautotoerisme in kaart te brengen. Bedoeling was om een oplossing te vinden voor de knelpunten rond reglementering en handhaving, vraag en aanbod, promotie en sensibilisering. Door in Westende het pilootproject van het Kompas Kampeerautoterrein op te starten, engageerde Toerisme Vlaanderen zich om actief mee te werken aan de verdere uitbouw en ondersteuning van het kampeerautotoerisme in Vlaanderen.

Het gloednieuwe Kompas Kampeerautoterrein in Westende heeft 35 kampeerautoplaatsen met eigen elektriciteitsvoorzieningen, een centrale servicezuil (om water bij te vullen en afvalwater te lozen). Bovendien beschikt dit kampeerautoterrein over een uniek betaalsysteem. Dit laat toe om voor een vooraf bepaalde periode (20 of 44 uur) onbeperkt het kampeerautoterrein te verlaten en weer te betreden.

Bron: toerismevlaanderen.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2147
Categorie: 
Kamperen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kampeerplaats, camper, camperplaats
Vakantie Aanbiedingen
Er zijn geen items beschikbaar.