Volg ons via
 
 
 

Led lamp of gloeilamp

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De gloeilamp lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Spaarlampen en Led verlichting zijn sterk in opkomst vanwege het zeer efficiënte gebruik van de electriciteit. Met name Led verlichting heeft nogal wat voordelen, hoewel de aanschaf ervan een flink gat in de huishoudbeurs slaat.

Led lampen geven vrijwel geen warmte af en zijn daarom in het bijzijn van kinderen bijzonder veilig. De lampjes zijn ook erg sterk en wanneer ze wel stuk vallen dan spatten ze niet in allerlei gevaarlijke stukken uiteen. De Led lamp is wel één van de meest zuinige lampen die momenteel verkrijgbaar zijn. Eén Led lamp werkt op 1 tot 2 watt per lamp terwijl een gloei- en halogeenlamp gemiddeld 50 watt gebruiken.

Naast de vele voordelen die Led lampen met zich meebrengen zijn er een paar nadelen op te noemen. De aanschafprijs zal menigeen er nog van weerhouden om over te gaan op Led verlichting. Een Led lamp is zo'n vijf keer duurder dan de aanschaf van andere verlichting. Toch kun je dit op den duur terug verdienen als je bedenkt dat een Led lamp gemiddeld 100.000 lichturen geeft en een gloeilamp maar 10.000 branduren meegaat.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1189
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
lamp, gloeilamp, spaarlamp