Volg ons via
 
 
 

Schoonmaken zonder chloor

Schoonmaken| Gebruik geen chloor bij het schoonmaken en afwassen.

Schoonmaakmiddelen zijn erg belastend voor het milieu. Eén van de middelen die het milieu erg aantasten is chloor, daarbij komt nog dat chloor eigenlijk helemaal niet schoon maakt. Chloor kan ook nog eens gevaar opleveren als het in aanraking komt met andere schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger. Er kan dan een zeer gevaarlijke chloorgas ontstaan. Schoonmaken kun je beter doen met schoonmaakazijn of de ouderwetse groene zeep . Een allesreiniger met het EKO-keurmerk is ook goed.

De Afwas

Zo'n 50% van de Nederlandse huishoudens wast met de hand af. De andere helft doet de vaat in de vaatwasser. Voor de afwas gelden nog de volgende tips:

Een vaatwasser moet je alleen laten draaien wanneer deze vol is. Voorspoelen is echt niet nodig en op lage temperatuur wordt alles ook prima schoon. Zorg dat het rooster onder in de vaatwasser goed schoon blijft.

Ga je met de hand afwassen, gebruik dan een afwasteiltje. Dit voorkomt veel verspilling van water. Gebruik ook niet onnodig veel afwasmiddel, het wordt er niks schoner van en ook afwasmiddel is nadelig voor het milieu. Alle beetjes helpen.

Bron: groener.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6131
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schoonmaken zonder chloor, chloor, schoonmaken, afwassen, bleekmiddel, chloor90, chloor inademen, glorix