Volg ons via
 
 
 

Koken op inductie

Inductie koken | Ondanks aanschaf nieuwe pannen toch zuiniger.

Een inductiekookplaat is een keramische plaat met daaronder een elektromagnetisch veld. De kookzones passen zich aan aan het formaat van de pan.

Wel zijn voor inductie koken pannen nodig met een speciale magnetiseerbare bodem, herkenbaar aan het inductiesymbool.

Het voordeel van inductie koken is dat de kookplaat snel op temperatuur is en de kooktijd kort. Inductie koken is zuiniger dan koken op een ander elektrische kookplaat. Het nadeel van inductie koken is dat de aanschafprijs hoog is en er speciale pannen nodig zijn.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2961
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
inductiekookplaat, gaskookplaat, inductie koken, koken, keuken kopen