Volg ons via
 
 
 

Wel of geen vette rookworst

Hema rookworst lekker maar toch vet?

De Consumentenbond heeft na een onderzoek van 22 verschillende rookworsten vastgesteld dat, volgens de bond, de magere rookworsten moddervet zijn. De uitkomsten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de Gezondgids. Een magere rookworst is aan andere regels gebonden dan een light rookworst. Op veel verpakkingen van de magere rookworst staat vermeld dat deze minstens 30 procent minder vet bevatten dan de normale rookworst. Volgens de Consumentenbond klopt dit niet. Zelfs de overbekende Hema rookworst is volgens de bond geen rookworst. 

De Hema is het volstrekt oneens met de Consumentenbond en stelt dat hun rookworsten wel degelijk worden gerookt. De Hema zegt dat hun rookworsten urenlang worden gerookt op eikenhout. Ook is volgens de test de Hema rookworst het vetst. De Hema beraadt zich op stappen tegen de Consumentenbond. Voorlopig is het dus even oorlog in rookworstenland. Feit blijft, ze zijn wel lekker.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 930
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rookworst gewicht, koken, rookwordt bereiden, rookworst hema