Volg ons via
 
 
 

Poken, de nieuwe hype

De poken is een USB-stick in de vorm van een sleutelhanger.

Een nieuwe gadget heeft zich aangemeld: de Poken.Wat houdt het precies in? De poken is een USB-stick in de vorm van een sleutelhanger. Wanneer ook jouw bekende in het bezit is van een poken dan kun je beide je gegevens uitwisselen middels een handdruk. Visitekaartjes zijn dan verleden tijd.

Op dit moment zijn er in Nederland al zo'n 5000 pokens in omloop en dagelijks groeit het aantal snel. De huidige Pokens zijn verkrijgbaar in de vorm van een pandabeer, een bij, marsmannetje en een doodskop maar binnenkort is het ook mogelijk om bijvoorbeeld het logo van een bedrijf op de Poken te zetten.

Hoe werkt het nu precies?

Aan iedere Poken zit een klein handje. Door de twee Pokens elkaar de hand te geven worden contactgegevens van sociale netwerken als Hyves, Linkedin, Facebook, MySpace en Twitter over en weer uitgewisseld. Eenmaal thuis doe je de USB-stick in de computer en kun je alle gegevens van jouw bekende ophalen op internet.

Zwitserse uitvinding

De Poken is bedacht in Zwitserland en verovert in rap tempo steeds meer landen.

Na Zwitserland is ons land de grootste afnemer van de Poken. Volgende landen waar men de poken wil introduceren zijn Groot-Brittannië en Spanje.

Natuurlijk ga je alleen de gegevens verstrekken die je ook echt kwijt wil. Te denken valt aan adressen, e-mail adressen en onder meer telefoonnummers.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1267
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
poken, usb stick, usb gadget, usbstick, gadget shop, gadgets downloaden