Volg ons via
 
 
 

Unieke cursus moestuinieren inclusief 40m2 grond

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Dit jaar start Hof van Twello een hele reeks cursussen en workshops met als centrale thema hoe je onafhankelijker kunt worden van dure externe inputs. Voedingsmiddelen zijn er daar één van. Wat kunnen we nog zelf, lokaal of in de directe eigen omgeving? Een eigen moestuin is één van de mogelijkheden om zelf voor je eigen eten te zorgen: lekker, vers en precies op de manier zoals je het zelf wilt.

Moestuinieren is (weer) in. Overal in het land schieten de volkstuincomplexen uit de grond. In Amsterdam is een wachtlijst van 1000 plaatsen. En ook in de partikuliere tuinen verschijnen weer steeds meer moestuinen. In 2008 werd op de partikuliere markt voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog méér zaaizaad verkocht van groenten en kruiden dan van bloemen.

Vijf ochtenden cursus, heel seizoen een eigen moestuin
Hof van Twello speelt in op deze ontwikkeling door het aanbod van een unieke cursus moestuinieren. In 5 ochtenden, verspreid over het seizoen wordt de theorie van het moestuinieren uitgelegd en tevens in de praktijk onderwezen. Cursisten hebben gedurende het hele seizoen 2009 de beschikking over een eigen moestuin op de Hof van Twello van 40 m2 en krijgen ter plekke uitleg over hoe en wat.

Tot het programma behoren grondbewerking en grondbeheer, soortenkeuze, zaai en planttechnieken en gewasonderhoud, bemesting, ziekten en plagen en speciale moestuintechnieken. Een heel seizoen lang met elkaar de kneepjes van het vak leren. Leerzaam en nog eens gezellig ook!

De cursus kost € 295,- inclusief het gebruik van de grond en wordt gegeven door Gert Jan Jansen. Gert Jan leerde het vak op de tuinderij van zijn vader en verdiepte het door de studie tuinbouw en tropische plantenteelt in Wageningen in welke vakken hij daar tot voor kort ook nog les gaf. Zijn belangrijkste eigen hobby is…. moestuinieren.

Onderdeel Cursusprogramma 2009Werken in de Moestuin
De cursus vormt een onderdeel van het totale programma cursussen, workshops en inleidingen dat Hof van Twello voor dit jaar ontwikkelde. Andere cursussen zijn bijvoorbeeld snoeien van fruitbomen conservering van vers geoogste producten, energie- en waterhuishouding in en rondom het huis, permacultuur, eetbare wilde planten, primitief koken in de natuur, paddenstoelen teelt in eigen huis en tuin, wijn maken, wijndruif telen en koken voor kinderen. Er worden heel veel kookworkshops gegeven en tal van andere korte aktiviteiten aangeboden.

Interesse?
Mocht je interesse hebben in de cursus moestuinieren of in één van de andere cursussen dan kun je opgeven via info@hofvantwello.nl. Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken of even bellen met Gert Jan Jansen (06-51407980). Het volledige cursusprogramma is ook als folder te verkrijgen in onze streekwinkel op de Rijksstraatweg.

www.hofvantwello.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1881
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
moestuin, workshop