Volg ons via
 
 
 

Knoflook, stinkend gezond

Knoflook zorgt voor een lagere bloeddruk en is uitstekend voor een goede spijsvertering en dan ook erg gezond.

Hoewel veel mensen al last hebben van de geur van knoflook zijn er ook enorm veel liefhebbers van dit bolgewas. De gedroogde knoflook is wel de bekendste en is het hele jaar verkrijgbaar, zowel in bolletjes als in strengen. Wil je deze een poosje bewaren dan kan dat heel goed op een droge plek. Het blijft dan zeker 1 tot 2 maanden goed. De sterke geur van knoflook kun je enigszins beperken door deze mee te koken in een gerecht. Een glaasje rode wijn zal de geur ook een beetje doen afnemen.
Knoflook is erg gezond
De stof allicine, die voorkomt in knoflook heeft een antibiotische werking. Knoflook zorgt voor een lagere bloeddruk en is uitstekend voor een goede spijsvertering en dan ook erg gezond. Wanneer je knoflook gaat kopen let dan even op of een bolletje wel goed stevig aanvoelt. De teentjes die onder het vliesje zitten mogen er niet verschrompeld uitzien.

 • Bereiding van knoflook
  Een teentje knoflook moet worden gepeld. Het beste doe je dit door er met de platte kant van een mes even op te drukken. Het vliesje zal dan open springen. De smaak en geur van de knoflook hangt af van de bereiding. Wanneer de knoflook gaar is zal deze minder sterk smaken dan wanneer je de knoflook rauw gaat gebruiken. Een ongepeld teentje knoflook laten mee stoven in een gerecht zorgt voor een minder sterke smaak.
  Tips
  Wil je eens een ander smaakje aan de salade wrijf dan de slakom in met een doorgesneden teentje knoflook
  Het bereiden van een knoflooksausje gaat het beste wanneer je de teentjes uitperst
  Voor een bijzonder roerbakgerecht kun je gesneden knoflook toevoegen
  De nageur van knoflook
  Al snel merk je wanneer iemand naast jou een behoorlijke portie knoflook heeft gehad. Je kunt dan maar beter even een paar stappen opzij gaan. De geur van knoflook merk je nog lange tijd na het nuttigen ervan. Wie graag snel van de geur af wil kan wat peterselie of anijszaad eten. Dit doet de geur snel wegnemen.

Bron: De Gezonde Apotheker


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1756
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
knoflook gezond, knoflook kopen, teentje knoflook, verse knoflook, tips knoflook, knoflook gerechten