Volg ons via
 
 
 

Thuis auto wassen daalt in populariteit

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hoewel je in je jeugdjaren waarschijnlijk ook wel vaak een auto hebt gewassen, zeker als het ging om heitje voor een karweitje, blijkt dat we tegenwoordig toch liever maar naar de wasstraat gaan. Met name nu de vorstperiode even op zijn retour is staan we met zijn allen in de rij voor de wasstraat. De wasbedrijven melden dan een verdubbeling van het aantal klanten.
 
Thuis de auto wassen is niet langer meer een favoriete vrijetijdsbesteding. Tegenwoordig laat zo'n 64% zijn auto wassen in een autowasstraat. Vijf jaar geleden was dat nog ongeveer 50%. Het aantal keren dat we de auto wassen is wel bijna verdubbeld de laatste vijf jaar. Gemiddeld wassen we de auto nu tien keer per jaar.
 
Voor het milieu is het overigens een goede zaak dat we gebruik maken van een autowasstraat. Er wordt op die manier heel veel water bespaard. Als we allemaal de auto thuis zouden gaan wassen dan spoelen we zo'n 1,7 miljard liter kraanwater weg terwijl het water bij een professionele autowasstraat voor 80% wordt gerecycled.

Bron: Bovag

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3424
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
autowasstraat, auto wassen, wasstraat, auto wassen