Volg ons via
 
 
 

Kaviaar

De Belugakaviaar is drie keer duurder dan de Franse kaviaar

Wie in een restaurant een gerecht bestelt met kaviaar, krijgt vaak geen kaviaar meer uit Rusland, Iran of een ander land aan de Kaspische of Zwarte Zee.

De beroemde beluga-, sevruga- of osetrakaviaar die uit deze streken komt, wordt schaars, dus duurder.

Koks gebruiken steeds vaker de eitjes van gekweekte steur uit de Gironde, de rivier die bij Bordeaux in zee uitmondt. Deze kaviaar wordt op de markt gebracht onder de naam
caviar d' Aquitaine.

De eitjes zijn wat kleiner en harder dan die van de andere soorten maar hebben een goede smaak.

Deze Franse kaviaar is ongeveer drie keer goedkoper dan de beluga.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 834
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kaviaar prijs, kaviaar kopen, kaviaar eten, kaviaar recept, recepten