Volg ons via
 
 
 

Een feestelijk nagerecht

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Als je op zoek bent naar een gemakkelijk maar toch feestelijk nagerecht is speculaas  crème brulée een prima idee.

Je hebt nodig:
1,25 deciliter melk, 2,5 deciliter slagroom, 4 eierdooiers, 65 gram suiker, 4 theelepels speculaaskruiden en 4 eetlepels suiker.

Verwarm de oven voor op 170 graden. De melk met de room aan de kook brengen. In een kom de eidooiers, suiker en speculaaskruiden mengen. Het melkmengsel al roerend op het dooiermengsel schenken en dan goed door elkaar mengen.

Schenk het in schaaltjes en zet ze in een grote schaal met heet water, zet het in de oven en laat het in ongeveer 25 minuten gaar worden.

Als ze klaar zijn en afgekoeld bestrooi je ze met suiker en karameliseer je het met een gasbrandertje of onder de grill.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1351
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kerstdiner