Volg ons via
 
 
 

De winter door met kool

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De winter is het seizoen van de kool. Op de groente afdeling vindt je veel verschillende koolsoorten. Voor een heerlijke zuurkoolschotel of een stevige stamppot boerenkool.

Het lekkerst is natuurlijk een verse kool, deze is (als je er even de tijd voor neemt) gemakkelijk zelf te bereiden. Snijd de kool in vieren, verwijder de binnenste stronk en spoel de delen schoon onder koud water. Daarna schaaf of snij je de koolstukken in reepjes. Je kunt de kool koken of roerbakken

Rode kool, witte kool en groene kool kun je het hele jaar door kopen.
Kijk of de kool stevig is en frisse bladeren heeft. Koolsoorten bevatten veel vezels, vitamine A en C. De gezondste kool is groene kool.

De koolsoorten van A tot Z:
Bloemkool, boerenkool, broccoli, chinese kool, rode kool, savooienkool, spitskool, spruitjes, witte kool, zuurkool

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1318
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stamppot, groente, witte kool, rode kool