Volg ons via
 
 
 

Besparingstips voor een feestmaaltijd

Feestmaaltijd | Veel mogelijk door creatief met geld om te gaan.

Voor velen is de decembermaand erg duur. Door de financiële crisis wordt het er ook al niet makkelijker op. Je kunt echter creatief met je geld om gaan, zonder dat je gasten dit merken. Zo ook ten aanzien van de feestmaaltijden.

Koop eten in grotere hoeveelheden en herpak alles bij thuiskomst in voorraaddozen of plastic zakjes. 

Koop vooral niet teveel in. De kans is ook groot dat je meer in huis hebt dan je zelf denkt. Wees creatief en maak gerechten met ingredienten uit de voorraadkast. Zo is pasta puttanesca snel te maken als je bijvoorbeeld nog pasta, kappertjes, ansjovis en tomaten in blik hebt liggen.

Koop wijn in dozen. Tegenwoordig zijn ook vele kwaliteitswijnen op deze manier verpakt en ze zijn heel wat goedkoper dan in een fles. Doe de wijn in een mooie karaf. Heb je geen karaf? Zet deze dan op je verlanglijstje....

Plan je menu goed en koop 'speciale' ingrediënten van tevoren. Maak een lijstje van kruiden en andere speciale ingrediënten die je nodig hebt. Deze zijn vaak snel uitverkocht tijdens de feestdagen, zodat je dingen van het duurste merk moet kopen. Nog beter ben je af als je in het seizoen bijvoorbeeld dingen uit je eigen kruidentuin invriest. Zo weet je zeker dat je nooit zonder zit.

Hou goed de aanbiedingen in de gaten. Als je nu al weet wat je gaat koken, begin dan al tijdig te letten op kortingen. Kalkoen bijvoorbeeld kun je best invriezen tot aan de kerst.

Bron: HLN.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1793
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
feestmaaltijd, feestmaaltijd recept, feestrecepten, boodschappen budget, aanbiedingen supermarkten