Volg ons via
 
 
 

Oppassen; het moet wel leuk blijven

Tips om op een gezellige manier te kunnen oppassen op kleinkinderen

Als grootouder is er natuurlijk niets leuker dan oppassen op je kleinkind(eren). Althans.... als alles goed gaat. De oppas-sessie kan ook snel veranderen in een oppas-drama met huilende, dreinerige kindjes. Op zo'n drama zit je uiteraard niet te wachten. Daarom enkele tips om het gezellig te houden als je oppast:

  • Elk kind heeft een eigen dagritme. Opstaan, eten, spelen, tussendoortje, spelen, eten, slapen, etcetera. Laat de ouders van het kind het dagritme opschrijven zodat je hetzelfde ritme kunt aanhouden. Zo komt het kind niet voor verrassingen te staan waardoor het lekkerder in zijn/haar velletje zal zitten.
  • Kinderen vinden het heerlijk om een eigen plekje te hebben. Liefst een beetje afgezonderd en voorzien van speelgoed. Als het kind uit zichzelf onder de tafel kruipt en daar gaat zitten spelen, is dat zeker een signaal dat het behoefte heeft aan ruimte voor zichzelf. Richt een klein speelhoekje in, bijvoorbeeld in de hoek van de kamer.
  • Zet op een vaste plek in je huis een doos met speelgoed en eigen spulletjes van je oppaskindje. Als het kindje dan komt, weet het precies waar het "zijn" speelgoed kan vinden en voelt het zich sneller thuis.
  • Bedenk een "project" om samen met het kind aan te werken. Denk bijvoorbeeld aan het zelf maken van een vogelhuisje of een kijkdoos of een hele grote puzzel.
  • Kleine kinderen zijn snel tevreden en vinden het geweldig als ze je mogen helpen. Laat het kind dus helpen in het huishouden. Geef het een doekje als je afstoft, laat het zelf de plantjes water geven en laat het de stofzuiger duwen als jij aan het zuigen bent. Het kind zal hiervan genieten!
  • Ga met je kind naar de bibliotheek, videotheek of speluitleen.
  • Leg samen met het kind in je tuin een eigen tuintje aan.
  •  
  • Bron: senioren.rubriek

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1395
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tips oppassen, dreumes vermaken, oppas activiteiten, goede oppas tips