Volg ons via
 
 
 

Woonplant van de maand december: Cyclaam

Cyclaam heeft een enorme groei- en bloeikracht

De Cyclaam, een typische decemberplant, is de Woonplant van de maand december.

In 2007 werden zo’n twintig miljoen Cyclamen via de veiling van FloraHolland verhandeld. Men verwacht dat dit over 2008 gaat stijgen tot zo'n vijfentwintig miljoen stuks.

Er zijn verschillende soorten Cyclamen. Het assortiment bestaat uit groot-, klein- en middelgrootbloemige soorten. Allen hebben ze als kenmerk hun groei- en bloeikracht. De bloemen verschijnen met zo’n tien tot twintig tegelijk, in talloze kleuren, zoals wit, lila, roze, paars of rood.

Met name de kleinbloemige Cyclamen zijn erg goed te gebruiken in arrangementen. Maar ook is de Cyclaam goed te gebruiken als balkon- en terrasplant; de vele kleuren in het najaar maken de Cyclaam zeer geschikt voor tuintafel of balkon.

Veredelaars leggen steeds vaker het accent op het ontwikkelen van Cyclamen voor buitenshuis. Ook in veel Europese steden zijn al plantenbakken te zien die gevuld zijn met fraai gekleurde Cyclamen.

De Woonplant van de maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland om het imago van kamerplanten te ondersteunen. Ook is zo het doel de vraag naar kamerplanten te stimuleren.

 Voor de maand januari wordt vermoedelijk de Dracaena fragrans Woonplant van de maand.

Bron: Hortinews


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1076
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
cyclaam overhouden, cyclaam buiten, cyclaam verzorging, cyclaam winterhard