Volg ons via
 
 
 

Vermijd te droge lucht in huis

Droge lucht in huis | Luchtbevochtiger of een bakje water aan de radiatoren werkt heel doeltreffend.

Door de centrale verwarming in huis, neemt de luchtvochtigheid in huis behoorlijk af. Te droge lucht in huis doet de huid geen deugd.

Om te droge lucht in huis te vermijden zijn een een luchtbevochtiger of een bakje water aan de radiatoren heel doeltreffend. Wie ‘s nachts de verwarming aan laat staan in de slaapkamer, moet ook daar voor voldoende luchtvochtigheid zorgen. Te droge lucht in de slaapkamer bezorgt je ‘s ochtends namelijk een droge, geirriteerde keel en een droge hoest.

Wie veel met de auto reist, heeft ook ongetwijfeld de verwarming aan. Staat de verwarming op de voeten en de onderbenen gericht, dan ken je ongetwijfeld de droge, schilferige onderbenen die dit oplevert. Je doet er daarom goed aan de droge lucht die de verwarming de auto inblaast niet rechtstreeks op je lichaam te richten, maar elders, op de voorruit bijvoorbeeld. Maar nog beter is het een dikke trui in de auto te leggen en de verwarming uit te laten of tenminste niet te hoog te zetten.

Bron: gezondheid.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5681
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
droge lucht klachten, droge lucht in huis klachten, droge lucht in slaapkamer, luchtvochtigheid huis