Volg ons via
 
 
 

Cruise control uitschakelen bij slecht weer!

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Veel auto's hebben tegenwoordig de beschikking overcruise control. Cruise control is erg handig,maar in de winterkan het gebruik van cruise control juisterg gevaarlijkworden.

Bij droog en mooiweer is rijden met de cruise control aan erg handig.Het gebruik houdtde snelheid constant enzelf hoef je enkel te sturen. Bij het aanraken van de rem schakelt het systeem direct weer uit. Tevens werkt het ook nog eens brandstofbesparend.

Bij neerslag, zoals regen of sneeuw maar ook bijvorst kan hetgebeuren dat debanden een moment het contact verliezen met het wegdek. De cruise controlwil echter blijven proberen desnelheidop peilte houden door automatischflink gasbij te geven. En dit kan dankan tot zeer gevaarlijke toestanden leiden.

Deskundigenpleiten voor het aanbrengen van een waarschuwingssysteem, die de chauffeur herinnert aan het mogelijke gevaar van cruise control. Sommige fabrikanten, zoals Toyota, hebbencruise controlgelinkt aan de ruitenwissers. Als dezeworden ingeschakeld, wordt de cruise controlvanzelf uitgeschakeld.

Wie trouwens toch begint te slippen bij slecht weer, kanhet beste de koppeling intrappen of de versnellingsbak in zijnvrij zetten.

Bron: Gazet van Antwerpen

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2187
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
cruise control, inbouwen cruise control