Volg ons via
 
 
 

Handsfree bellen even gevaarlijk als met gsm in hand

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat handsfree bellen in de autonet zo gevaarlijk is als bellen met demobiele telefoonin de hand. Daarentegen kwam uit hetzelfde onderzoek naar voren dat pratende passagiersde bestuurder minder af leiden, want zijhouden ook de verkeerssituatie in de gaten.

Tijdens het onderzoek bleek datde handsfreebellers meer dan eens over de middenstreep kwamen en ookmisten zezo nu en dan eenafslag.

Van een autorijder met een mobiele telefoonin de hand,is de reactiesnelheid volgens het onderzoek te vergelijken met die van een dronken chauffeur. De reactiesnelheid van jongere bestuurders die handsfree bellen, komt uitop het niveau van een bejaarde chauffeur.

Passagiers die praten naast of achter debestuurder zijn minder gevaarlijk, want zij letten ook op het verkeer. Tevenswaarschuwen ze als er gevaar is of ze helpen de bestuurder bij een verrichting.

Bron: GvA.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1267
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
headset, carkit, parrot