Volg ons via
 
 
 

Vogelvide voor huismussen

Vogelvide | Een nestkast voor huismussen welke onder de dakpannen wordt aangebracht

De vogelvide is heden voor iedereen te koop. De vogelvide is een soort van nestkast voor huismussen, die wordt aangebracht onder de onderste rij dakpannen. Vogelbescherming Nederland heeft samen met Monier, marktleider in dakpannen en daksystemen, de vogelvide ontwikkeld.

De huismus heeft het moeilijk. Afgelopen decennia nam het aantal mussen zelfs met vijftig procent af, waardoor hij zelfs is opgenomen in de Rode Lijst van bedreigde vogels. Door het Bouwbesluit zijn de meeste huizen tegenwoordig zo goed geïsoleerd, dat de mussen geen plekje meer onder de dakpannen kunnen vinden om te broeden. Vogelbescherming Nederland ontwikkelde daarom in samenwerking met Monier de Vogelvide.

De Vogelvide is simpel gezegd een lange, platte nestkast van kunststof. Deze wordt aangebracht bij de onderste rij dakpannen, over de gehele breedte van het dak. Op maat gemaakte invliegopeningen bieden huismussen toegang tot hun onderkomen. Huismussen leven in groepen en daar speelt de Vogelvide goed op in. In de vide kunnen meerdere vogels tegelijk een nest bouwen.

De Vogelvide voldoet zowel aan de eisen van de huismus, als van het Bouwbesluit. De afgelopen jaren is de vogelvide met goed resultaat getest in Noordwijk, Amsterdam, Alkmaar en Hardenberg.

De Vogelvide is te koop bij de groothandel, Vivara en de winkel van Vogelbescherming Nederland.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2943
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
huismussenpan, vogelvide kopen, nestkastje kopen, nestkastje ophangen