Volg ons via
 
 
 

Vrouw doet zeven uur meer huishoudwerk door man

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De vrouw krijgt gemiddeld 7 uur meer huishoudelijk werk per week door te trouwen of te gaan samenwonen.  Dit terwijl een man dan één uur in de week minder aan het huishouden doet.

Sinds 1976 is het aantal uren dat vrouwen in het huishouden stopt wel gedaald, namelijk van 26 uur tot 17 uur per week. Mannen daarentegen doen nu wel meer in het huishouden. Dit is gestegen van 6 uur per week naar ongeveer 13 uur per week.

Gedurende een periode van 10 jaar hield een groep huishoudens dagboeken van hun tijdsindeling bij. Deze dagboeken werden door onderzoekers geanalyseerd en aangevuld met een aantal enquêtes. Hierbij werd gekeken naar geslacht, leeftijd en samenstelling van het huishouden in vergelijking met de hoeveelheid huishoudwerk werd verricht.

Vrijgezelle vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 besteedden slechts 12 uur in de week aan het huishouden, terwijl getrouwde vrouwen in de leeftijd van 60 tot 80 jaar hier 21 uur per week aan werkten. Getrouwde vrouwen met kinderen deden het meeste werk, namelijk 28 uur per week.

Het is trouwens wel zo dat mannen naar mate ze ouder worden ook meer uren aan het huishouden gaan besteden. Maar vrijgezelle mannen blijven meer doen dan getrouwde mannen.

Bron: gezondheidsnet

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1111
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
huishouding, schoonmaken, huishouden