Volg ons via
 
 
 

Surprises maken met brooddeeg

Met brooddeeg maak je de leukste surprises.

Wie kent het niet: brooddeeg. Lekker kneden, gezichtjes, vlechtjes of andere mooie dingen maken. Brooddeeg is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is dan ook niet schadelijk voor je kleinkind. Hieronder volgt het simpele recept van brooddeeg:

Benodigdheden:

  • Drie kopjes bloem
  • Eén kopje koud water
  • Eén kopje zout

Meng de ingrediënten in een schaal en kneed ze tot een mooie bal soepel deeg. Laat je kleuter er leuke figuurtjes van maken. Handige hulpmiddelen hierbij kunnen zijn: een bot mes, een vork, een deegroller en een knoflookpers. De werkstukjes kun je afbakken in de oven; ongeveer 30 - 60 minuten afbakken op 175° C, afhankelijk van de grootte van de creatie. Nadat het is gebakken kun je brooddeeg met waterverf beschilderen. Om het geheel mooi te houden, is het slim om het te lakken. Dit doe je natuurlijk zelf.

Wanneer je bij het maken van het brooddeeg wat gekleurde verf toevoegt (enkele lepeltjes plakkaatverf is meestal voldoende), krijg je prachtig gekleurd brooddeeg wat dan achteraf niet meer geschilderd hoeft te worden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5290
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
brooddeeg maken, brooddeeg recept, brooddeeg knutselen kerst, brood bakken, deeg maken