Volg ons via
 
 
 

Tsjechisch kuuroord Marienbad

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Tsjechisch kuuroord Marienbad    (Mariánské Láznè)

Mariánské Láznè (Marienbad) ligt dichtbij het Boheemse woud op ongeveer 700 meter hoogte. Hierdoor kent het oord een veel frisser klimaat dan de andere kuuroorden. In tegenstelling tot Karlovy Vary zijn in deze badplaats de parken en tuinen even belangrijk voor het karakter van de plaats als de elegante gebouwen.

De stad is sinds het begin van de negentiende eeuw een bekend kuuroord.

Het plaatsje werd in 1818 officieel een kuuroord dankzij de inspannigen van de abt van het naburige klooster Teplá (Tepl), Karl Kaspar Reitenberger. Wat eerder had de kloosterarts bij de plaatselijke geneeskrachtige bronnen enkele badhuizen laten bouwen. Mariënbad werd al spoedig bezocht door beroemdheden als Goethe. In 1865 kreeg het stadsrechten. Het werd echter pas nadat het in 1872 via Eger (thans: Cheb) op het spoorwegnet was aangesloten een zeer druk bezochte plaats. In de Tweede Wereldoorlog werd het niet verwoest. Wel was Mariënbad vervolgens voor tientallen jaren zijn internationale bezoekersstroom kwijt. Voor de Tweede Wereldoorlog sprak de meerderheid van de inwoners van de stad Duits. Doordat de Duitsers in 1945 werden uitgewezen spreekt de meerderheid nu Tsjechisch.

Kijk voor alle adressen en info op : www.aquawereld.nl/marienbad.htm

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1917
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wellness, kuurbaden, spa, Kneipp